Hämeessa useita rattijuopumuksia

Julkaisuajankohta 12.11.2023 8.43
Uutinen

Päihtyneet kuljettajat työllistivät poliisia Hämeen poliisilaitoksen alueella. Vuokausi oli hieman edellistä vuorokautta hiljaisempi. Poliisin tehtävämäärä oli 248 ja aamulla poliisin suojissa oli 8 päihtynyttä henkilöä.

LAHTI

Vapaudenkadulla puoli kahden aikaan yöllä poliisipartio havaitsi alkavan tappelun taksinkuljettajien välillä. Poliisi tai tappelun keskeytettyä alkuunsa. Paikalta poistettiin useita henkilöitä autoineen ja asiasta kirjattiin yksi rikosilmoitus lievästä pahoinpitelystä.

Alaikäistä nuorta epäillään törkeästä rattijuopumuksesta yhden aikaan yöllä hänen ajettuaan mopolla Nastolassa ja kaaduttuaan sillä kyljelleen. Nuori puhalsi 0,87mg/l lukemat poliisin seulonta-alkometriin. Verikokeen jälkeen nuorelle määrättiin ajokielto ja hänet luovutettiin vanhemmalleen. Asiasta kirjattiin myös lastensuojeluilmoitus,

Poliisi pysäytti kolmekymppisen miehen kuljettaman auton Karjalankadulla kolmen jälkeen yöllä. Auton kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja seulonta-alkometrikoneen jälkeen hänelle kirjoitettiin sakko rattijuopumuksesta.

HEINOLA

Poliisipartio kiinnitti huomiota Työmiehentiellä Tokmannin parkkipaikalla kiihdytelleeseen autoon ja pysäytti sen 22.30 aikaan. Auton kuljettajaksi ilmeni parikymppinen mies, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,32mg/l. Mies vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja sen tuloksen perusteella miehelle kirjoitettiin sakko rattijuopumuksesta.

PADASJOKI

Viisikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Kaukelantiellä ennen kello yhdeksää aamulla. Poliisi sai tehtävän auton ulosajosta Kaukelantiellä. Auto oli ajanut Kaukelantietä kohti nelostien risteystä ja oli ajanut ulos tieltä. Auto oli törmännyt puuhun sekä hiekotuslaatikkoon. Poliisipartio tapasi ilmoituksessa mainittuihin kuljettajan tuntomerkkeihin sopivan miehen, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,62mg/l. Mies kertoi poliisipartiolle, että kuljettajana on toiminut joku muu henkilö. Tämä henkilö olisi poistunut jo paikalta. Todistajien mukaan paikalta ei kuitenkaan ollut ketään poistunut. Auto oli törmännyt puuhun sekä hiekotuslaatikkoon. Mies kuulusteltiin ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HÄMEENLINNA

Poliisipartio suoritti liikennevalvontaa Tuuloksentiellä klo 16. Partiota vastaan tuli Hangasmäen kohdalla auto, jolle mitattiin nopeudeksi 109km/h, kun nopeusrajoitus oli 80km/h. Poliisi pysäytti auton, jota kuljetti viisikymppinen mies. Miehellä oli kyydissä kaksi alaikäistä lasta. Miehelle tehty huumepikatesti näytti positiivista. Miehen autoon tehtiin paikanetsintä ja miehen asuntoon kotietsintä. Kotietsinnässä löytyi pieni määrä huumausainetta. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksista sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Sosiaalitoimi jatkoi kyydissä olleiden lasten asian parissa.

Poliisi sai tehtävän puolen yön aikaan Hallituskadulle kovasta metelistä kiinteistön sisäpihalta. Paikan päällä poliisille ilmeni, että kolmekymppinen mies oli päihtyneenä jäänyt pyörävarastoon jumiin eikä ollut saanut ovea auki. Tämän vuoksi mies oli rikkonut pyörävaraston ulkoseinän seinän täysin. Miestä epäillään vahingonteosta.

RIIHIMÄKI

Poliisi pysäytti parikymppisen miehen kuljettaman auton Puhdistamontiellä kahden aikaan yöllä. Mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän rajan, joten hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Kokeen tulos oli 0,28mg/l. Miehelle kirjoitettiin sakko rattijuopumuksesta.

HAUSJÄRVI

Poliisi sai tehtävän henkilöauton ulosajosta Oitintiellä klo 20 aikaan. Partio tapasi paikalta auton ojasta ja auton kuljettajan paikalta viisikymppisen miehen, joka kaasutti autolla voimakkaasti yrittäen saada ajettua autoa pois ojasta siinä kuitenkaan onnistumatta. Mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 2,37promillen lukemat ja tarkkuusalkometriin 1,01mg/l. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

FORSSA

Poliisi pysäytti auton hieman ennen yhtä yöllä Keitaankadulla. Auton kuljettajaksi ilmeni ajokiellossa oleva etsintäkuulutettu parikymppinen mies. Miehelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen