Hämeessä yö sujunut poliisin kannalta varsin rauhallisesti

Julkaisuajankohta 29.1.2022 7.00
Uutinen

Hämeen poliisilaitoksen alueella on perjantain ja lauantain välinen yö sujunut varsin seesteisesti. Tehtäviä yön aikana kertyi kaikkiaan 127 kappaletta koko laitoksen alueella. Tehtävät olivat luonteeltaan ns, poliisin perustehtäviä.

LAHTI

Perjantai-iltana kello 19.30 aikaan poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen henkilöstä, joka oli ollut näpistelemässä Lahden keskustassa sijaitsevassa kauppaliikkeessä. Vartijoiden kiinniottama noin 50-vuotias mies oli mennyt myymälästä ottamiensa vaatteiden kannas sovituskoppiin ja poistanut niistä hälyttimet. Mies oli piilottanut vaatteet omien vaatteidensa alle ja yrittänyt poistua liikkeestä maksamatta. Turvallisuustarkastuksessa miehen hallusta löytyi veitsi. Miestä epäillään näpistyksestä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

RIIHIMÄKI

Perjantai-iltana kello 21.13 aikaan poliisipartio pysäytti V.I Oksasen kadulla henkilöauton tarkistusta varten. Autoa kuljettanut 1980-luvulla syntynyt mies oli liikkeellä selvin päin, mutta voimassa olevaa ajo-oikeutta ei ollut. Mies on jäänyt kiinni 12. kertaa vuoden sisällä kortitta ajosta.

Puolen yön aikaan liikennevalvontaa VT3:lla suorittanut poliisipartio mittasi tutkalla etelän suuntaan menevälle henkilöautolle nopeudeksi 177km/h, rajoituksen ollessa 100km/h. Autoa kuljettanutta 1990-luvulla syntynyttä miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja kortti otettiin poliisin haltuun.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Liikenne Päijät-Häme Rikokset ja tutkinta Uutinen