Haminan uusi poliisiasema avautuu 24.toukokuuta

Julkaisuajankohta 16.5.2022 9.59
Uutinen

Avaamme Haminan uuden poliisiaseman tiistaina 24.toukokuuta kaupungintalon yhteyteen (Puistokatu 2). Samalla otamme käyttöön uusia palveluita Kaakkois-Suomen alueella: etäyhteyksin tehtävän rikosilmoituksen sekä löytötavaroiden ja neuvonnan palvelut Haminan kaupungin kanssa yhteistyössä asiakaspalvelupiste Rinkelissä.

Avaamme Haminan uuden poliisiaseman tiistaina 24.toukokuuta kaupungintalon yhteyteen osoitteessa Puistokatu 2. Uusi poliisiasema sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungintalon tiloissa.

Poliisin tavoitteena on poliisipalveluiden saatavuuden takaaminen kaikille Haminan alueen asukkaille. Haminan poliisiaseman lupapalvelut ovat olleet koronaepidemian aikana kokonaan suljettuina. Haluamme parantaa kuntalaisten poliisipalvelujen saatavuutta sekä vahvistaa poliisin ja kaupungin yhteistyötä.

- Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen toimipiste- ja asiakaspalveluverkostoa kehitetään lähtökohtana nykyinen verkosto, säilyttäen poliisitoiminnan taso sekä asiakaspalvelujen saatavuus nykyisen kaltaisena ja jopa hiukan parempana, sanoo poliisipäällikkö Ari Karvonen.

Poliisiasema on auki tiistaisin. Uusissa tiloissa saatavilla ovat poliisin lupapalvelut, kuten passin ja henkilökortin hakeminen. Uutena palveluna otamme käyttöön rikosilmoitusten vastaanoton etäyhteyksillä. Rikosilmoitusten vastaanotto toimii ajanvarauksella. Lupapalveluihin suosittelemme varaamaan ajan, mutta palvelemme myös ilman ajanvarausta. 

Löytötavarat ja palveluneuvonta yhteistyössä kaupungin kanssa

Tiiviistä yhteistyöstä Haminan kaupungin kanssa kertoo uusi yhteinen asiakaspalvelumalli, jossa kaupungin asiakaspalvelupiste Rinkelissä (Puistokatu 2, poliisiaseman vieressä) otetaan vastaan 16.toukuuta alkaen pieniä löytötavaroita sekä neuvotaan kansalaisia poliisin sähköisten palveluiden käytössä.  Asiakaspalvelupisteessä otetaan vastaan pieniä löytötavaroita eli yli 20 euron arvoiset pienikokoiset tavarat, kuten lompakot, kännykät, sormukset, avaimet ynnä muut.

Kaupunkien ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen yhteistoimintaa ollaan hyödyntämässä nykyistä enemmän myös tulevaisuudessa. 

- Lähtökohtana kaikelle kehittämiselle on palvelu, joka on yksi tärkeimmistä arvoistamme. Nyt avattava uusi Haminan poliisiasema tukee erittäin hyvin poliisin ydintoimintoja, kuten lupapalvelua, rikostorjuntaa ja hälytyspalveluja. Kaakkois-Suomen poliisi on näkyvästi läsnä Haminassa kansalaisten arjessa ja turvallisuuden takaajana, painottaa poliisipäällikkö Karvonen.

Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen iloitsee siitä, että poliisin palvelut alueella paranevat sekä poliisin näkyvyys Haminassa lisääntyy. 

- Haminan poliisiaseman avaaminen on hieno ja tervetullut poliisin palvelujen parannus Haminan seudulla. Viime vuosina olemme saaneet tottua valtion palvelujen fyysisten toimipisteiden poistumiseen Haminan kaltaisista seutukaupungeista. Näinä aikoina pienet ja suuret turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta lisäävät toimenpiteet ovat tärkeitä. Kiitos poliisille hyvästä yhteistyöstä ja menestystä uudelle poliisiasemalle.
 

Haminan poliisiaseman palvelut ja aukioloajat

Rikosilmoitusten vastaanotto
Ajanvarauksella
tiistaisin 9.00-15.00

Lupapalvelut
tiistaisin 9.00-16.15

Löytötavarat
Kaupungin asiakaspalvelu Rinkeli
ma-to 8.00-16.00
pe 8.00-15.00

Ajanvaraus: Poliisin sähköinen asiointi tai Poliisin valtakunnallinen neuvontapalvelu p. 0295 419 800 (arkisin kello 8-16.15).

Hamina Kaakkois-Suomen poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Poliisin toiminta ja kehittäminen Rikokset ja tutkinta Uutinen