Haminassa pääsee asioimaan ilman ruuhkia

Julkaisuajankohta 9.9.2022 15.55
Uutinen

Haminan uusi poliisiasema avattiin toukokuussa. Passi- ja henkilökorttihakemuksien kanssa kannattaa laittaa hakemus vireille sähköisesti ja tulla viimeistelemään hakemus paikan päälle. Pitkiä jonotusaikoja ei tällä hetkellä ole. Haminassa toimii myös Suomen ensimmäinen videoyhteydellä tehtävä rikosilmoitusten vastaanotto.

Haminan poliisiasemalla otetaan passi- ja henkilökorttihakemuksia vastaan tiistaisin kello 9 -16.15. Palvelua on sekä ajanvarauksella että ilman ajanavarausta jonotusnumerolla. Ajanvarauksen jono on tällä hetkellä yli kuukauden, mutta jonotusasiakkaiden osalta iltapäivisin on ollut rauhallista. 
- Ilman ajanvarausta asioivien passi- ja henkilökorttihakemusasioissa asiointikäynti kannattaa ajoittaa tiistai-iltapäiviin. Ja kun hakemusasian laittaa etukäteen vireille poliisin verkkopalvelussa, on esimerkiksi passin hakeminen erittäin joutuisaa, sanoo ylikomisario Ari Järveläinen.
Passi- ja henkilökorttihakemuksia voi tehdä poliisin sähköisessä asiointipalvelussa Poliisin sähköinen asiointi.

Rikosilmoitus tehdään videoyhteydellä

Haminan poliisiasemalla on käytössä Suomen ensimmäinen videoyhteydellä toimiva rikosilmoitusten vastaanotto. Rikosilmoituksen tekijä etukäteen varaa ajan, ja saapuessaan sovittuun aikaan palvelupisteelle, aukeaa videoyhteys. Kameran toisella puolella on Kotkan poliisiasemalla työskentelevä poliisi, jonka kanssa keskustelu käydään kasvokkain ruudun välityksellä.  Mustan ruudun tai pelkän kameran kanssa ei siis tarvitse asioida. 

Haminan poliisiaseman aukiolopäivinä tiistaisin rikosilmoituksia tekeviä asiakkaita on ollut 1 - 2 ja varauskalenterissa on runsaasti vapaita aikoja. Haminan lähialueiden asukkaiden kannattaa palvelua hyödyntää. 

Myös rikosilmoituksen tekemiseen voi varata ajan poliisin sähköisessä asiointipalvelusta asiointipalvelussa Poliisin sähköinen asiointi tai puhelimitse poliisin valtakunnallisen neuvontapalvelun kautta puh. 0295 419 800 (arkisin kello 8-16.15).

Hamina Kaakkois-Suomen poliisilaitos Kymenlaakso Poliisin lupapalvelut Uutinen