Misstanke om förgiftad korv i naturen i Hangö

3.6.2021 10.58 | Publicerad på svenska 3.6.2021 kl. 11.00
Nyhet

Under vårens lopp har polisen fått ta emot ett flertal anmälningar gällande mat eller korv som placerats ut i terrängen på olika platser i Hangö. Åtta anmälningar har registrerats hos polisen.

Ärendet har diskuterats flitigt bl.a. på sociala medier och det har funnits en misstanke att matbitarna placerats ut avsiktligt samt att de eventuellt skulle ha innehållit något giftigt. En del hundar har blivit sjuka och har varit tvungna att få vård. Det går inte att säga ifall hundarna blivit sjuk av matbitarna som placerats ut eller av annat.

− Polisen har skickat in prover från tre olika platser för laboratorieanalys. Alla dessa provresultat har nu blivit klara och ingen av dessa innehöll något på efterhand tillsatt ämne, berättar kriminalkommissarie Mats Sjöholm från Polisinrättningen i Västra Nyland.

Enligt Sjöholm bör det här tolkas som att all korv samt kött som senaste tiden hittats i Hangö inte varit förgiftad, utan det kan finnas någon annan förklaring.

Polisen har inte lyckats reda ut vem som lagt ut av korv och annan mat och därför avbryter polisen förundersökningen tillsvidare.

Brott och utredning Hangö Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland
Polisinrättningen i Västra Nyland
brottmål