Hattulassa etsittiin kadonnutta

Julkaisuajankohta 28.9.2022 8.40
Uutinen

Hämeessä oli tehtävämäärällisesti normaali arkivuorokausi. Tehtäviä oli vuorokauden aikana noin 200. Aamuyöstä vanhempi nainen poistui kotoaan Hattulassa.

HATTULA. Kotihoito ilmoitti hätäkeskukseen keskiviikkona aamuyöllä, että heidän asiakas 87-vuotias muistisairas nainen oli poistunut kotoaan. Naista etsitään poliisin ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun henkilöstön toimesta. Kadonnut on noin 160 cm pitkä, hänellä on lyhyet harmaat hiukset ja hän pukeutunut sisävaatteisiin. Kadonneella on mahdollisesti jalassaan punaiset kumisaappaat ja päällään puolipitkä ruskea toppatakki. Havainnoista voi ilmoittaa hätäkeskukseen 112.
Kadonnut löytyi aamukahdeksan jälkeen Parolasta olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

HATTULA. Poliisipartio oli pitämässä puhallusratsiaa tiistaina iltapäivällä Kalvontiellä. Ratsiaan ajoi parikymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 0,26 mg/l tuloksen. Lisäksi hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettajan hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa ampuma-aseen patruuna. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja lievään ampuma-aserikokseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HUMPPILA. Keski-ikäinen mies ajoi henkilöauton ja perävaunun yhdistelmällä poliisipartion tutkaan tiistaina iltapäivällä kakkostiellä Humppilassa. Poliisipartio havaitsi ohitustilanteen, jossa ajoneuvoyhdistelmä ohitti edellä menneen auton. Nopeusrajoitus oli kyseisessä tilanteessa 80 km/h.
Keski-ikäinen mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

RIIHIMÄKI. Poliisipartio havaitsi henkilöauton ajavan kovaa nopeutta tiistaina puolenpäivän jälkeen kolmostiellä Riihimäen pohjoisen liittymän kohdalla. Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 149 km/h.
Autoa kuljettanut parikymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

LAHTI. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän tiistaiaamuna Lahden Kivimaalle. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli törmännyt polkupyöräilijään. Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että kahdeksankymppinen mies oli ajanut henkilöautolla Saimaankatua ja tarkoituksenaan kääntyä Lahdenkadulle. Hän ei ollut havainnut ajoissa Niemen suunnasta Lahdenkatua ylittävää polkupyöräilijää. Henkilöauto törmäsi polkupyöräilijään, joka kaatui törmäyksen voimasta.
Tapahtumapaikalle tullut ensihoidon yksikkö tarkasti polkupyöräilijän eikä pyöräilijällä ollut sairaalahoitoa vaatia vammoja. Henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

LAHTI. Keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen keskiviikon vastaisena yönä Lahden Nastolassa. Poliisipartio pysäytti miehen kuljettaman henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,51 mg/l tuloksen. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
 

Hattula Humppila Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta