Haulikko varkaudesta tapahtumaketju Ouluun asti

Julkaisuajankohta 2.10.2022 9.56
Uutinen

Keminmaasta anastetulla haulikolla ammuttiin Oulussa

Keminmaa 1.10.2022 kello 11.00 - 23.50 varkaus ym
Hirsikankaantiellä sijaitsevasta asunnosta anastettiin lukitusta asekaapista haulikko. Myöhemmin yöllä Oulussa ammuttiin aseella ilmaan ja paikalle menneet useat poliisipartiot ottivat tapahtumapaikalta kiinni kolme miestä, joista yksi oli Keminmaalainen. Miesten hallusta löytyi Hirsikankaantieltä anastettu haulikko. Miehet otettiin kiinni Oulun poliisivankilaan. Lisäksi kävi ilmi, että yksi kiinniotetuista miehistä, muhoslainen 20-vuotias mies oli syyllistynyt 1.10.2022 kello 19.30 Torniossa Perämeren moottoriteillä törkeään rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ajamalla autolla 166 km/h 120 km/h rajoitusalueella. Mies puhalsi tarkkuusalkometriin 0,66 mg/l ja hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.


Kemi 1.10.2022 kello 01.30 törkeä pahoinpitely
Pohjoisrantakadulla sijaitsevassa kerrostalossa tapahtui 84-vuotiaaseen mieheen kohdistunut väkivallanteko. Vanhus oli mennyt valittamaan yöllä rappukäytävästä kuulunutta meteliä, jonka jälkeen hänen ovelle oli tullut nuori mies, joka löi häntä terävällä esineellä otsaan. Vanhus joutui hoitoon LPKS:ään, mutta mitään vakavia vammoja ei onneksi ilmennyt. Poliisi on suorittanut paikalla tutkintaa ja on pystynyt selvittämään tapahtumassa mukana olleiden henkilöiden nimiä, mutta tekijä epäiltyä ei ole vielä tavoitettu.

Keminmaa 23-26.9.2022 varkaus
Keminmaan teollisuusalueella sijaitsevan autoliikkeen rengasvaraston seinään oli tehty reikä ja anastettu ilmeisesti autonrenkaita.


Kemi 1.10.2022 kello 21.04 kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos
Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Kemin alueella, jolloin he päättivät tarkistaa Hahtisaarenkadulla henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Auton kuljettajana oli kemiläinen 40-vuotias mies. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nolla tuloksen, mutta hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille, josta syystä mies vietiin LPKS:ään verikokeeseen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Tämä oli miehelle 37 kulkuneuvon kuljettaminen vuoden sisällä. 

Kemi 1.10.2022 kello 18.15 kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos
Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Kemin alueella, jolloin he päättivät tarkistaa Ilmarinkadulla henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Auton kuljettajana oli kemiläinen 34-vuotias mies. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nolla tuloksen. Mies ei suostunut huumepikatestiin, jolloin mies vietiin LPKS:ään verikokeeseen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Tämä oli miehelle 3 kulkuneuvon kuljettaminen vuoden sisällä.