Helsingin poliisilaitos jatkaa esitutkintatoimia ja tapahtumien selvittämistä

Julkaisuajankohta 30.6.2024 19.25
Uutinen

Elokapina järjesti Helsingin keskustassa kolme erillistä mielenosoitusta viikolla 26. Helsingin poliisilaitos jatkaa esitutkintatoimia sekä selvittää erityisesti Länsiväylän ja Porkkalankadun tapahtumia perjantaina 28. kesäkuuta.

Elokapina oli tehnyt poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta perjantaina 28. kesäkuuta kello 15–21 Porkkalankadun ja Länsiväylän risteyksessä sekä Porkkalankatu 1 kohdalla olevalla aukiolla. Poliisi ilmoitti etukäteen mielenosoituksen järjestäjälle, että Länsiväylän liikenteen estämistä ei sallita.

Elokapinan toiminta perjantaina oli erilaista kuin aikaisemmin. Pienet ryhmät yrittivät katkaista liikennettä keskellä Länsiväylää ja Porkkalankadun varrella. Toiminta oli muulle liikenteelle ja poliisille vaikeasti ennakoitavaa. 

Mielenosoittajat vaaransivat toiminnallaan oman, muiden tienkäyttäjien ja poliisien turvallisuuden. Poliisi toimi tilanteen edellyttämällä tavalla.

Helsingin poliisilaitos tulee saattamaan päätökseen esitutkintatoimet, jotka on aloitettu 28. kesäkuuta mielenosoitukseen liittyneiden tapahtumien osalta sekä arvioi normaalin käytännön mukaisesti myös oman toimintansa kaikkien viikon 26 aikana järjestettyjen kolmen mielenosoituksen osalta. Helsingin poliisilaitoksella on hallussaan paljon myös omaa videomateriaalia tapahtumista. Tapahtumien esitutkinnan ja selvittelyn ollessa kesken ei Helsingin poliisilaitoksella ole tässä vaiheessa muuta viestitettävää. Jatkossa mahdollisesta tiedottamisesta ilmoitetaan erikseen.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta