Helsingin poliisilaitos lisää vapaita aikoja passien uusimiseen

23.11.2021 13.00
Uutinen

Helsingin poliisilaitoksella lupapalveluiden ruuhkaa on pyritty helpottamaan rekrytoimalla lisää työntekijöitä ja pitämällä lupapalvelua auki myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Tänä vuonna lupapalvelut ovat auki vielä kahtena viikonloppuna 27.-28.11. sekä 4.-5.12. Vapaita aikoja lisätään myös arkipäiville.

Helsingin poliisilaitos on tänä vuonna myöntänyt jo 88 945 passia sekä 48 126 henkilökorttia lokakuun loppuun mennessä. Tämä on 41 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. 

– Korona-aikana passit ovat jääneet uusimatta. Jos mielii ulkomaille, niin passien voimassaoloajat olisi kyllä hyvä tarkistaa mahdollisimman ajoissa. Monelle asia on tullut ikävänä yllätyksenä ja sitten ajan saaminen on ollut haastavaa, toteaa ylikomisario Pekka Kallio Helsingin poliisilaitoksen lupapalveluista.

Tällä hetkellä ajanvaraus arkipäiville on ruuhkautunut, mutta uusia vapaita aikoja lisätään marraskuun lopulle ja joulukuulle. Seuraavan viikon ajat vapautuvat varattaviksi edellisen viikon aikana. Esimerkiksi ensi viikon (ma-pe 29.11.-3.12.) uudet ajat vapautuvat varattaviksi tällä viikolla. Ajanvaraus viikonlopuille 27.-28.11. ja 4.-5.12. avataan kyseisten viikkojen aikana.

– Kannustamme seuraamaan tilannetta aktiivisesti päivittäin, sanoo ylikomisario Kallio.

Kiireettömissä tilanteissa passin saa helpoiten täyttämällä hakemuksen verkossa. Ohjelma ilmoittaa, mikäli passin uusimista varten on varattava aika poliisilaitokselle. 

Akuutissa tapauksessa passia tai henkilökorttia on mahdollista tulla myös jonottamaan vuoronumerolla suoraan Helsingin poliisilaitoksen lupapalvelupisteeseen. Ruuhkaisimmat ajat ovat useimmiten klo 11-13 välillä. Suosittelemme hakemuksen täyttämistä verkossa etukäteen ennen poliisilaitokselle tuloa, sillä se nopeuttaa palvelua huomattavasti. 

Lupapalvelut ovat avoinna ma-pe klo 8-16.15 edellä mainittuja viikonlopun poikkeusaikoja lukuun ottamatta. Viikonloppuisin lupapalvelut ovat avoinna passin tai henkilökortin uusimiseen vain etukäteen ajanvarauksen tehneille.

Täältä voit hakea passia verkossa >>
Lue lisää passin uusimisesta >>

Helsingin poliisilaitos Helsinki Poliisin lupapalvelut Uutinen
Helsingin poliisilaitos
henkilötodistukset
lupamenettely
matkustusasiakirjat
passit
todistukset