Helsingin poliisisoittokunta on valittu Vuoden puhallinorkesteriksi 2020

18.3.2021 12.07
Uutinen
Helsingin poliisisoittokunnan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori pitää kädessään Vuoden puhallinorkesteri -palkintoa.
Poliisisoittokunnan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

Suomen puhallinorkesteriliitto on myöntänyt Vuoden Puhallinorkesteri 2020 -tunnustuspalkinnon poliisin edustusorkesterille, Helsingin poliisisoittokunnalle.

Poliisin edustusorkesteri, Helsingin poliisisoittokunta on saanut Vuoden Puhallinorkesteri 2020 -tunnustuksen. Tunnustus jaetaan aina edellisen vuoden toiminnan perusteella.

Puhallinorkesteriliiton palkintoperusteluissa todetaan, että vuosi 2020 oli koronapandemian vuoksi hyvin poikkeuksellinen. Vuoden aikana Poliisisoittokunta on kuitenkin tehnyt useita konserttistriimauksia, tv-ohjelmia sekä taltioinut loistavat arvostelut saaneen joululevyn, jossa solisteina ovat upeat Helena Juntunen ja Mika Pohjonen.

–Olemme erittäin otettuja ja iloisia tästä tunnustuksesta. Kulunut vuosi on tietysti ollut vaikea meille kaikille, ja se on ollut erittäin haastava jokaiselle orkesterille. On jouduttu tekemään runsaasti erilaisia varasuunnitelmia ja välillä emme ole päässeet tekemään yhtään mitään, ylikapellimestari Sami Ruusuvuori Helsingin poliisisoittokunnasta kuvailee.

–Poikkeusoloista huolimatta onnistuimme kuitenkin tavoittamaan satojatuhansia ihmisiä erilaisilla tallenteilla. Niitä varten soittajamme ovat joutuneet taipumaan hyvin monenlaisiin tehtäviin. On toimittu lavastajina, ääni- ja valosuunnittelijoina, käsikirjoittajina, leikkaajina, desinfioijina, näyttelijöinä, sihteereinä, markkinoijina ja niin edelleen. Uskon, että Suomen puhallinorkesteriliitto koki myös pitkäjänteisen työmme uuden suomalaisen puhallinmusiikin parissa niin merkittävänä, että halusi noteerata sen tällä Vuoden Puhallinorkesteri tunnustuksella, Ruusuvuori kiittää.

Palkintoperusteluissa todetaan, että yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa Helsingin poliisisoittokunta on ohjannut nuoria säveltäjiä sinfonisen puhallinmusiikin saloihin ja äänittänyt myös eri puhallinkustantajien promomateriaalia, jolla edistetään suomalaisen puhallinmusiikin tunnettavuutta maailmalla.

Poliisisoittokunta voitti Vuoden lastenlaulu -kilpailun viime syksynä

Ennalta estävä valistustyö on tärkeä osa Helsingin poliisisoittokunnan työtä. Ennen koronaa, vuonna 2019, poliisisoittokunta tavoitti valistuskonserteillaan 26 000 lasta ja nuorta. Koronan aiheuttamina poikkeusaikoina poliisisoittokunta on tehnyt lastenvideosarjan, missä esiteltiin orkesterin soittimia, valistettiin ja opetettiin lapsia eri aiheista, joihin liittyen sävellettiin myös uusia lauluja.

Yksi lauluista voitti viime syksynä Vuoden lastenlaulu -kilpailun. Puhallinorkesteriliiton palkintoperustelujen mukaan Poliisisoittokunta teki voittonsa myötä puhallinmusiikkia näkyväksi aivan uusissa ympyröissä. Valistuskonsertit sekä livenä että verkossa ovat tuoneet näkyvyyttä ja hyvää mainetta koko puhallinmusiikkialalle.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Poliisin ennalta estävä toiminta Uusimaa Uutinen
Helsingin poliisilaitos
organisaatiot
poliisilaitokset
puhallinorkesterit
soittokunnat