Helsingin poliisisoittokunta vie Hurmioon Turun konserttitalossa lokakuussa

Julkaisuajankohta 21.9.2022 14.07
Uutinen
Poliiseja soittamassa trumpettia.

Sinfoninen puhallinorkesteri Helsingin poliisisoittokunta jatkaa suosittujen viihdekonserttiensa sarjaa Turun konserttitalossa keskiviikkona 5.10.2022 kello 19. Solisteiksi lavalle nousevat ikoninen tangokuningatar Arja Koriseva sekä ooppera- ja musikaalitähti Ville Rusanen. Konsertin johtaa orkesterin ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

– Ohjelmassa on muun muassa tangoa, musikaalisävelmiä ja ikivihreitä ison orkesterin esittämänä. Laulujen lisäksi kuullaan sekä tunnelmallisia että virtuoottisia orkesterikappaleita, kertoo ylikapellimestari Ruusuvuori.
 
– On todella hienoa päästä korona-ajan jälkeen elävän musiikin pariin poliisin oman edustusorkesterin ja kahden huippusolistin kera, toteaa apulaispoliisipäällikkö Maria Hoikkala.
 
Molemmat solistit ovat esiintyneet jo useita kertoja Helsingin poliisisoittokunnan solisteina.

– On ihanaa päästä taas musisoimaan tämän upean orkesterin kanssa, sanoo Arja Koriseva. 

– Konsertissa kuullaan myös uunituore sovitus tämän vuoden tangosävellyskilpailun voittajatangosta Etten kuollut turhaan, jossa minulla oli ilo olla mukana toisena sanoittajana Eija Hinkkalan ohella, hän jatkaa.
 
Helsingin poliisisoittokunta kiertää ympäri maata niin viihteellisten kuin taidemusiikin ohjelmistojen parissa. Lisäksi orkesteri tekee paljon lapsille ja nuorille suunnattuja valistuskonsertteja, joissa musiikin ohella käsitellään ikäryhmälle tärkeitä aiheita kuten kiusaamista, liikenne- ja somekäyttäytymistä ja päihteitä. Vuosittain valistuskonsertteihin osallistuu noin 26 000 lasta ja nuorta.
 
– Olemmekin alustavasti jo sopineet ensi vuodelle valistuskonserttien sarjasta Lounais-Suomeen, iloitsee apulaispoliisipäällikkö Hoikkala.

Lounais-Suomen poliisilaitos Poliisin toiminta ja kehittäminen Turku Uutinen