Henkilöautoilija törmäsi jalankulkijaan Lappeenrannassa

12.11.2021 10.41
Uutinen

Henkilöauton kuljettaja törmäsi autollaan jalankulkijaan Lepolan kaupunginosassa 12.11.21 yöllä. Autoilija ei ollut huomannut tietä ylittävää jalankulkijaa.

Ambulanssi vei loukkaantuneen jalankulkijan Etelä-Karjalan keskussairaalaan. Poliisi ei tiedota vammoista enempää. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi muistuttaa autoilijoita kiinnittämään huomioita käyttämäänsä ajonopeuteen etenkin suojateiden läheisyydessä ja huomioimaan muut liikkujat. Lisäksi poliisi haluaa muistuttaa heijastimen käytöstä, sillä pimeällä ja jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden havaitseminen on vaikeaa. 

Viisi rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Etelä-Karjalassa

Poliisi tavoitti kuluvan viikon aikana viisi rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Etelä-Karjalassa. Kaikkien kuljettajien epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena ja näistä kolmea tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena. Poliisi tavoitti kuljettajat Lappeenrannasta, Imatralta ja Simpeleeltä.

Varkaus ja vahingonteot Etelä-Karjalassa

Lappeenrannassa murtauduttiin työmaakoppiin ja anastettiin työkaluja Kimpisen kaupunginosassa Maaherrankadulla 6.-8.11.21 välisenä aikana.

Poliisille tehtiin useita ilmoituksia autoihin kohdistuneista vahingonteoista, joissa autoihin on heitelty kananmunia.

Lappeenrannassa vahingoitettiin henkilöautoa heittämällä siihen kananmunia keskustassa Helsingintiellä kauppakeskus IsoKristiinan kohdalla olevalta jalankulkusillalta 8.11.21 illalla. Henkilöautoa heiteltiin kananmunilla myös Lepolan kaupunginosassa Lepolankadulla 10.11.2021 illalla. Lisäksi Lappeenrannassa sotkettiin henkilöautoa kananmunilla Kivisalmen kaupunginosassa Piiluvankadulla 8.-9.11.21 välisenä aikana.

Poliisi haluaa muistuttaa, että tapauksissa olisi voinut käydä huonosti, kun kuljettajien keskittymistä ja ajonäkyvyyttä on häiritty. Lisäksi poliisi muistuttaa korvausvastuu on aina olemassa, oli tekijä minkä ikäinen tahansa. Esimerkiksi alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta hänellä on vahingonkorvausvelvollisuus. 

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.
 

 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
liikenneturvallisuus
rikosasiat