Henkilöautolla paennut aiheutti vaaratilanteita Hämeenlinnassa

Julkaisuajankohta 2.7.2022 9.30
Uutinen

Hämeen poliisilla oli työntäyteinen kulunut vuorokausi. Poliisipartioilla oli tehtäviä hieman yli 400. Poliisin suojiin joutui erinäisistä syistä yli 30 henkilöä. Poliisilaitoksen alueella oli useita yleisötapahtumia, jotka sujuivat pääsääntöisesti rauhallisesti.

HÄMEENLINNA. Perjantai-iltana poliisipartio kiinnitti huomiota voimakkaasti kiihdyttävään henkilöautoon Viipurin- ja Harvialantien risteyksessä. Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 78 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h. Partio pysäytti auton ja puhallutti sen kuljettajan. Puhalluskoe antoi positiivisen tuloksen ja partio käski kuljettajaa sammuttamaan autonsa. Kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut käskyä vaan lähti ajamaan pysäytyspaikalta kovalla vauhdilla tietä 10 Forssan suuntaan.
Auto pakeni kovalla nopeudella jokin matkaan Forssan suuntaan aiheuttaen useita vaaratilanteita ajamalla muun muassa päin punaista liikennevaloa siltatyömaalla. Pakeneminen jatkui tieltä 10 Aleksis Kiven kadulle, missä auto päätettiin pysäyttää ajamalla poliisiautolla kiinni pakenevaan autoon. Auto saatiin pysähtymään, jolloin kuljettaja ja toinen matkustajista yritti lähteä vielä juoksemalla karkuun. Heidät saatiin kuitenkin nopeasti kiinni.
Autoa kuljettaneen miehen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausaineita. Mies käytettiin verikokeissa ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja kahteen huumausaineen käyttörikokseen.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän perjantaina iltapäivällä Hämeenlinnan keskustaan. Ilmoituksen mukaan oli tapahtunut sähköpotkulaudan ja henkilöauton kolari. 
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että nuorukainen oli ajanut sähköpotkulaudalla Keinusaarentietä ja hän oli kääntynyt kulkusuunnassaan oikealle Paasikiventielle suojatielle. Hän jätti noudattamatta punaisen liikennevalon ja törmäsi kääntyvän henkilöauton etuosaan. Ensihoidon yksikkö toimitti potkulautailijan sairaalaan tarkastuksiin.
Potkulautailijan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja liikennejuopumukseen moottorittomalla ajoneuvolla. 

HÄMEENLINNA. Poliisin vesijettipartio pysäytti lievästi ylinopeutta ajaneen moottoriveneen tarkastusta varten Vanajavedellä perjantai-iltana. Venettä kuljettanut mies puhalsi seulonta-alkometriin tuloksen, joka ylitti vesiliikennejuopumuksen rajan. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,53 mg/l. Miehen epäillään syyllistyneen vesiliikennejuopumukseen.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän lauantain vastaisena yönä kahden aikoihin Hämeenlinnan keskustan ravintolaan. Ilmoituksen mukaan ravintolan asiakas oli lyönyt järjestyksenvalvojaa.
Partiolle selvisi tapahtumapaikalla, että järjestyksenvalvoja oli mennyt poistamaan ravintolan terassille luvatta mennyttä parikymppistä miestä. Mies oli lyönyt järjestyksenvalvojaa kasvoihin, joka jälkeen mies oli lähtenyt juoksemaan karkuun jääden kuitenkin kiinni. Poliisi kiinniotti miehen epäiltynä pahoinpitelyyn ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen.

TAMMELA. Nelikymppinen ajokiellossa oleva mies kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena perjantai-iltana Mustialassa. Poliisipartio kiinnitti huomiota epävarmasti liikkuneeseen henkilöautoon ja päätti pysäyttää sen. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin positiivisen tuloksen, joten hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Tulos oli 0,87 mg/l. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

LAHTI. Nuorukainen käyttäytyi aggressiivisesti perjantaina iltapäivällä Lahden matkakeskuksella heitellen muun muassa kukkaruukkua. Vartijan mennessä rauhoittelemaan nuorukaista oli tämä lyönyt vartijaa nyrkillä kasvoihin. Nuori mies otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn ja järjestystä ylläpitävän vastustamiseen.

LAHTI. Pariskunta anasti vaatteita ja muuta omaisuutta hieman yli tuhannen euron arvosta perjantaina iltapäivällä kauppaliikkeestä Renkomäessä. Vartija oli ottanut ensiksi kiinni pariskunnan naisen, joka oli tullut ohi kassilinjan maksamatta lastenvaunuissa olleita vaatteita. Mies otettiin kiinni hetkeä myöhemmin, kun hän oli tullut ohi kassalinjan maksamatta mukana olleita tuotteita. Pariskuntaa epäillään varkaudesta.

LAHTI. Nelikymppinen nainen löi kahta miestä kasvoihin tuopilla lauantain vastaisena yönä kello neljän aikoihin keskustan ravintolassa. Nainen oli lyönyt toista miehistä nyrkillä ja tuopilla kasvoihin. Tilanteeseen oli tullut toinen mies, jota nainen löi myös tuopilla kasvoihin. Molemmille miehille tuli vammoja. Nainen otettiin kiinni epäiltynä kahteen pahoinpitelyyn.

LAHTI. Ajokiellossa oleva keski-ikäinen mies kuljetti henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena kello kahden aikoihin lauantaina vastaisena yönä Lahden keskustassa. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

HEINOLA. Poliisipartio valvoi liikennettä perjantai-iltana Heinolan Lusissa, kun sitä vastaan tuli henkilöauto kovalla nopeudella. Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 152 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Autoa kuljettanut nuori mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

HEINOLA. Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen perjantai-iltana törkeään rattijuopumukseen, huumausainerikokseen, huumausaineen käyttörikokseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Poliisipartiot pysäyttivät kolmekymppisen ajo-oikeudettoman miehen kuljettaman henkilöauton tarkastusta varten valtatiellä 4. 
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen ja hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Poliisin tehdessä miehelle turvallisuustarkastusta oli tämä heittänyt pussin tienpientareelle. Pussissa oli vähäinen määrä huumausainetta. Autosta löytyi paikanetsinnässä huumausaineita huumausainerikoksen verran.

ORIMATTILA. Poliisipartio tapasi ajokiellossa olevan nuoren miehen kuljettamassa henkilöautoa Orimattilan keskustassa perjantai-iltana. Auton kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Hänen kuljettama auto oli määräaikaiskatsastamaton, se oli poistettu liikenteestä eikä sen ajoneuvoveroakaan ole maksettu.
Mies on syyllistynyt vuoden aikana 15 kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja 13 rattijuopumukseen.  Rikosilmoitukseen kirjattiin nimekkeiksi rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikos.

HOLLOLA. Poliisin venepartio pysäytti sähköperämoottorilla varustetun veneen tarkastusta varten perjantai-iltana Vesijärvellä. Venettä kipparoinut vanhempi mies puhalsi seulonta-alkometriin tuloksen, jonka perusteella hänen epäillään syyllistyneen vesiliikennejuopumukseen.
 

Heinola Hollola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Orimattila Päijät-Häme Tammela Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta