Hiirosen henkirikostutkinta on muuttunut murhatutkinnaksi

Julkaisuajankohta 19.12.2022 15.31
Uutinen

Poliisi epäilee, että nuoreen naiseen kohdistettiin väkivaltaa kahdessa eri asunnossa Oulussa. Poliisi selvittää rikosten tarkkaa tekoaikaa.

Poliisi on aiemmin tiedottanut tutkivansa tappona henkirikosta, joka tuli ilmi Oulun Hiirosessa 21. marraskuuta 2022. Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen vuoksi se jatkaa henkirikoksen tutkimista murhana. Poliisi epäilee, että henkirikos tehtiin erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.

Tutkintakokonaisuuteen liittyen Oulun käräjäoikeus on vanginnut seitsemän henkilöä. Poliisi epäilee nyt vangittuina olevia henkilöjä useista rikoksista: rikosnimikkeinä ovat muun muassa murha, törkeä pahoinpitely ja törkeä vapaudenriisto.  Poliisi epäilee osaa vangituista osallisuudesta itse henkirikokseen ja osaa muista rikoksista, jotka ovat tulleet ilmi henkirikostutkinnan aikana. Rikokset ovat kohdistuneet samaan asianomistajaan eli kuolleena löytyneeseen nuoreen naiseen.

Uhriin kohdistui väkivaltaa kahdessa eri asunnossa

Esitutkinnan tämän hetkisen tilan perusteella poliisi epäilee, että ennen henkirikosta uhria oli pidetty Oulussa sijaitsevassa yksityisasunnossa, jossa häneen oli kohdistettu erilaista väkivaltaa, hänen omaisuuttaan anastettu ja hänen vapautensa riistetty. Poliisi tutkii näitä tapahtumia epäiltynä törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona.

Näiden tapahtumien jälkeen uhri oli viety toiseen yksityisasuntoon. Jossain vaiheessa uhriin kohdistunut väkivalta oli alkanut uudestaan ja hänen vapautensa oli riistetty uudestaan. Käytetty väkivalta oli johtanut uhrin kuolemaan. Poliisi tutkii tämän asunnon tapahtumia paitsi murhana, myös törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä vapaudenriistona.

Esitutkinnan perusteella rikokset ovat tapahtuneet joitain päiviä ennen uhrin löytymistä. Vapaudenriistojen osalta kyseessä on ennemmin vuorokauden kuin useiden vuorokausien pituinen aika. Poliisi selvittää edelleen rikosten tarkkaa tekoaikaa.

Esitutkinta on edelleen kesken

Esitutkinnan yhteydessä poliisi on kuullut lukuisia henkilöjä. Kuulustelujen ansiosta rikoskokonaisuuden tapahtumien kulku on tarkentunut.

Esitutkinta on edelleen kesken, joten poliisi ei kommentoi tarkemmin kuulustelujen sisältöä tai yksityiskohtia rikoskokonaisuudesta. Poliisilla on käsitys rikosten motiivista, mutta esitutkinnan turvaamiseen liittyvistä syistä se ei voi kommentoida motiivia tai teon taustoja enempää. Se antaa lisätietoja esitutkinnasta, kun uutta tiedotettavaa ilmenee ja se voidaan tehdä tutkintaa vaarantamatta.

Oulu Oulun poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen