Huittisten vauvasieppauksen esitutkinta edennyt – poliisi selvillä tapahtumien kulusta

Julkaisuajankohta 6.10.2023 13.37
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi on edennyt Huittisissa vastasyntyneeseen vauvaan ja äitiin kohdistuneiden rikosten tutkinnassa. Tapahtumien kulku on hyvin selvillä, ja poliisilla on myös alustava käsitys teon motiivista.

Epäilty rikoskokonaisuus tapahtui 28. syyskuuta, kun toisilleen entuudestaan tuntemattomat naiset tapasivat yhteisen ulkoilulenkin merkeissä Huittisten keskustan läheisyydessä.

Rikoksista epäilty nainen oli ehdottanut ulkoilulenkkiä uhrille sosiaalisen median ryhmän kautta. Ulkoilulenkin yhteydessä naisen epäillään pahoinpidelleen uhrinsa ja sen jälkeen ottaneen tämän vastasyntyneen vauvan mukaansa.

Joitain tunteja myöhemmin poliisi otti epäillyn kiinni linja-autosta Helsingissä. Lapsi oli vahingoittumattomana epäillyn hallussa.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä vapaudenriistona ja törkeänä pahoinpitelynä.

Tekoa oli suunniteltu etukäteen

Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella epäillyn äitiin kohdistama väkivallanteko oli vakava ja myös julma, mutta uhri selvisi pahoinpitelystä ilman erityisen vakavia vammoja.

Poliisi on saanut muodostettua hyvän käsityksen tapahtumien kulusta, ja sillä on myös alustava käsitys teon motiivista. Esitutkinnassa ei ole saatu viitteitä siitä, että sivullisille olisi missään kohdassa aiheutunut vaaraa.

– Uhri valikoitui siksi, että hänellä oli vastasyntynyt lapsi. Poliisilla on viitteitä siitä, että tekoa oli suunniteltu etukäteen, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anna Kivimäki.

Kivimäen mukaan epäiltyä tekoa voidaan yleisellä tasolla luonnehtia paitsi hyvin harvinaislaatuiseksi myös poikkeuksellisen häikäilemättömäksi.

Esitutkinnan keskeneräisyydestä johtuen poliisi ei tässä vaiheessa voi kommentoida epäiltyä rikosta yksityiskohtaisemmin esitutkinnan turvaamiseksi ja rikoksen uhrin yksityisyyden suojelemiseksi.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran esitutkinnan valmistuttua.

Huittinen Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen