Huomattavia ylinopeuksia Rovaniemellä

25.7.2021 16.57
Uutinen

Kaksi poikkeusluvalla ajokortin saanutta nuorta määrättiin viikonloppuna ajokieltoon törkeiden ylinopeuksien takia.

Perjantai-iltana liikennettä Saarenkylässä valvonut partio havaitsi henkilöauton ajavan valtatietä valotta ja huomattavaa ylinopeutta. Partio kääntyi auton perään ja se tavoitettiin lyhyen matkan päästä pysähtyneenä. Kuljettajaksi ilmoittautunut alaikäinen, poikkeusluvalla ajokortin saanut nuorukainen määrättiin ajokieltoon ja hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Ounasrinteellä partio pysäytti taajamassa selkeää ylinopeutta vastaan ajaneen henkilöauton, jonka kuljettaja osoittautui niin ikään alaikäiseksi. Kuljettajan epäillään syyllistyneen nuorena henkilönä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Poikkeusluvalla myönnetty ajokortti jäi poliisin haltuun.

Poliisi muistuttaa jälleen, että kokematon kuljettaja ja ylinopeus on erityisen vaarallinen yhdistelmä. Tyypillisesti kyydissä on muitakin nuoria ja kaahaaminen aiheuttaa vaaraa paitsi muille tienkäyttäjille myös kyydissä oleville. Liikenteessä hölmöilyllä voi pahimmillaan olla kohtalokkaat ja koko loppuelämään vaikuttavat seuraukset.

Sunnuntaina aamuyöllä Mäntyvaarassa partiota vastaan ajoi henkilöauto huomattavaa ylinopeutta taajamassa. Tällä kertaa täysi-ikäisen kuljettajan puhallustulos jäi alle rangaistavuuden, mutta tälle tehty huumausainepikatesti oli positiivinen. Kuljettajaa epäillään vakavaa piittaamattomuutta osoittavasta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Sininen Mazda henkilöauto rekisteritunnuksella RFX-800 ilmoitettiin sunnuntaina anastetuksi Lainaanrannasta. Mahdollisista tiedoista pyydetään ilmoittamaan rikospoliisille virka-aikana puhelimitse numeroon 0295466250 ja havainnoista suoraan hätänumeroon 112.

Nivavaaran koulun rakennustyömaalta on perjantaina anastettu omaisuutta sekä sotkettu työmaalta varastetulla tiivistemassalla läheistä leikkipuistoa. Poliisilla on hallussa tapauksesta valvontakameratallenteet ja tekijöiden henkilöllisyyttä selvitetään. Asiasta tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin.
 

Lapin poliisilaitos Rovaniemi Uutinen
Lapin poliisilaitos
liikenne
liikennerikokset
ylinopeus