Hurja takaa-ajo Kuopiossa

Julkaisuajankohta 22.1.2022 9.48
Uutinen

Perjantaina iltapäivällä tapahtui hurja takaa-ajo, jossa henkilöauton kuljettaja aiheutti useita vaaratilanteita vilkkaassa työmatkaliikenteessä. Myös Itkonniemellä mitattiin reilu ylinopeus, Maaningalla tavattiin rattijuoppo

Hurja takaa-ajo Kuopiossa

Poliisi suoritti liikennevalvontaa Kuopion Päivärannassa perjantaina iltapäivällä. Poliisipartiota ajoi vastaan Metsäkummuntiellä henkilöauto, jonka partio päätti pysäyttää. Henkilöauto lähti kiihdyttämään voimakkaasti kohti Lakaissuontietä ja siitä edelleen moottoritielle kohti Kuopion keskustaa. Moottoritiellä henkilöauto aiheutti useita vaaratilanteita ohittaessaan muita autoja kovalla ylinopeudella. Poliisipartio mittasi moottoritiellä auton nopeudeksi korkeimmillaan 170 km/h.


Henkilöauto nousi ylös Kelloniemen rampista ja jatkoi matkaansa kohti Rastaantien Teboil-huoltamoa. Auto ajoi huoltamon parkkipaikan läpi ja jatkoi Inkilänmäenkadulla. Inkilänmäenkadulla partio mittasi auton nopeudeksi 100 km/h. Tiellä on 40 km/h on nopeusrajoitus. Auto pysähtyi lopulta Inkilänmäenkatu 25 pihaan, jossa sen kuljettaja pakeni juosten, yli luistelukentän läheiseen metsään. Poliisi ei tavoittanut henkilöauton kuljettajaa. 


Pakomatkan aikana henkilöauto aiheutti useita vaaratilanteita, tapahtuma-aikaan heti kello neljän jälkeen tiellä oli paljon muita tienkäyttäjiä.


Henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen ainakin törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 


Poliisi pyytää asiasta jotakin tietäviä ilmoittamaan tietonsa [email protected]

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen Itkonniemellä


Poliisi suoritti liikennevalvontaa myöhään perjantai-iltana Kuopion Itkonniemellä. Hieman kello kymmenen jälkeen poliisi mittasi Itkonniemenkadulla jäätien suunnasta vastaan tulevalle henkilöautolle nopeudeksi 92 km/h. Tiellä on 40 km/h nopeusrajoitus. Henkilöauton nuorelle mieskuljettajalle suoritettiin puhalluskoe, jonka tulos jäi alle rangaistavuuden. Miehen ajokortti päätyi kuitenkin poliisin haltuun kun mies määrättiin ajokieltoon. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.


Tapahtumapaikka on taajama-aluetta ja tapahtumapaikalla on runsaasti pihaliittymiä ja risteyksiä. Sää oli pilvipoutainen pakkassää ja tienpinta oli luminen ja jäinen. Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja tieosuudella oli muitakin ajoneuvoja ja jalankulkijoita.

Rattijuopumus Maaningalla


Poliisi pysäytti Maaningan keskustassa ajaneen henkilöauton varhain lauantaiaamuna. Henkilöauton nuorelle miehelle suoritettiin puhalluskoe, jonka perusteella miehen oli syytä epäillä syyllistyneen rattijuopumukseen. Tämän lisäksi hänen ajokorttinsa joutui poliisin haltuun kun poliisi määräsi hänet ajokieltoon.
 

Itä-Suomen poliisilaitos Kuopio Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta