Iisalmen Poliisi ja vapaaehtoinen pelastuspalvelu harjoittelevat

Julkaisuajankohta 12.5.2022 16.25
Uutinen

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) Ylä-Savon paikallistoimikunta järjestää yhdessä Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa Vapepa harjoituspäivän Iisalmessa Ohenmäen ulkoilualueella 14.5.2022. Harjoituspäivässä harjoitellaan rastityyppisesti kadonneen etsinnän lisäksi erilaisia Vapaaehtoisen pelastuspalvelun tehtävillä tapahtuvia tilanteita.

Poliisin ja Vapepan harjoittelu on jokavuotista ja sen tarkoituksena on parantaa yhteistyötä ja toimintakykyä esim. metsään eksyneen etsinnässä. Harjoituksen aikana esitellään vapaaehtoisille mm. poliisin UAS-laitteita (drone) ja käytetään niitä yhtenä etsinnän keinona. 

Jos olet ajatellut, että haluaisit olla mukana Vapepan toiminnassa niin sinun kannattaa käydä tutustumassa Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa toimintaan nettisivujen kautta klikkaamalla oheista linkkiä. Pelastuspalvelutoiminta tarvitsee lisää vapaaehtoisia mukaan toimintaansa. 

Kesä ja sen jälkeen syksy ovat taas tulossa ja maastossa liikkuminen lisääntyy, jolloin myös pelastus- ja etsintätehtävät lisääntyvät. Viranomaisten ja vapaaehtoisten pelastajien yhteistyössä taas tulevana kesänä ja syksynä löydetään maastoon eksyneet ja maastossa sairaskohtauksen saaneet sujuvasti. 

 

Muokattu 16.5.2022: Julkaisijaksi oli virheellisesti merkitty myös Lounais-Suomen poliisilaitos. Merkintä on poistettu.

Iisalmi Itä-Suomen poliisilaitos Pohjois-Savo Uutinen