Ilmoita mahdollisista katalysaattorivarkaista hätäkeskukseen

Julkaisuajankohta 8.6.2023 9.53
Uutinen
Poliisin hihamerkki.

Jos havaitset yöaikaan autojen lähellä outoja liikkujia tai epäilyttäviä ääniä, ilmoita siitä hätäkeskukseen. Pohjois-Pohjanmaalla ja erityisesti Kainuussa on viime aikoina varastettu useita katalysaattoreja.

Oulun poliisilaitokselle on viime aikoina tehty useita rikosilmoituksia katalysaattorivarkauksista. Katalysaattoreja on varastettu toukokuun lopun ja kesäkuun alkupäivien aikana ainakin Oulussa, Kajaanissa, Pudasjärvellä ja Puolangalla.

Katalysaattorivarkaudet ovat sekä valtakunnallinen että kansainvälinen ilmiö. Katalysaattoreja anastetaan, koska ne sisältävät jalometalleja. 

Varkauksien ehkäisemiseksi kannattaa ajoneuvo sijoittaa paikkaan, jossa on hyvä valaistus sekä muuta liikennettä ja liikkujia. Voit myös ehkäistä varkauksia ja auttaa rikosten selvittämisessä seuraavilla keinoilla:

  • Kaiverra katalysaattoriin rekisterinumero.
  • Maalaa katalysaattori kirkkaalla värillä.
  • Asenna suojapelti katalysaattorin eteen.

Poliisi pyytää kansalaisia myös tarkkailemaan ympäristöään ja ilmoittamaan epäilyttävästä toiminnasta. Jos havaitset epäilyttäviä henkilöitä tai outoa, esimerkiksi sahaamista muistuttavaa ääntä autojen lähellä, soita hätäkeskuksen puhelinnumeroon 112. Näin lisäät varkaiden kiinnijäämisriskiä.

Kainuu Kajaani Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin ennalta estävä toiminta Pudasjärvi Puolanka Rikokset ja tutkinta Uutinen