Imatranajot eivät aiheuttaneet poliisille suuria kiireitä

Julkaisuajankohta 3.7.2022 12.49
Uutinen

Varauduimme ottamaan vastaan runsaasti paikallisia ja ulkopaikkauntalaisia vieraita Imatralla järjestettävien Imatranajojen ja siihen liittyvän Power Festivalin johdosta. Tapahtumien turvallisuudesta tapahtuma-alueilla vastasivat tapahtumien järjestäjät ja me varauduimme muilla yleisillä alueilla suuresta ihmismäärästä aiheutuviin häiriöihin. Varautuminen oli oikeassa suhteessa ja kiirettä tehtävien hoidossa ei päässyt suuremmin syntymään.

Rikostorjunnan näkökulmasta Imatranajojen viikonloppu on sujunut suhteellisen rauhallisesti, eikä rikosilmoitusten perusteella ollut nähtävissä eroa tavalliseen kesäviikonloppuun. Imatran kaupungin alueella on jäänyt kiinni muutamia päihtyneenä moottorikäyttöisiä ajoneuvoja kuljettaneita henkilöitä ja liian raskaalla kaasujalalla varustautuneita. Perjantai-iltana 1.7.2022 Imatralla Kaukopäänkadulla poliisipartiota vastaan ajoi moottoripyörä, jolle mitattiin nopeutta 96 km/h. Alueella on 40 km/h -nopeusrajoitus. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeellä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Lisäksi Imatralla kirjattiin pahoinpitely sekä Imatranajojen tapahtuma-alueella sattunut varkaus. Rikoksentekijät saatiin heti tekojen jälkeen verekseltään kiinni.

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden osalta hälytystehtäviä oli hieman normaalia kesäviikonloppua enemmän. Päihtyneenä säilöön otetut olivat tehtäväluokista eniten esillä ja säilöön otetut olivat pääosin muualta kuin Imatralta. Yleisesti ottaen tapahtumaviikonloppu sujui hyvin. Olimme varautuneet ylimääräisellä omalla henkilöstöllä naapuripoliisilaitosten tukemana. Ylimääräisellä resurssilla huolehdittiin liikenteen valvonnasta sekä yleisen viihtyvyyden takaamisesta. Varautuminen ja poliisin näkyvillä oleminen sekä tapahtumiin osallistuneiden vieraiden asiallinen käytös piti suurimmat ylilyönnit aisoissa.

Kiitokset vieraille ja turvallisia viimeisiä ratakierroksia sunnuntaille.
 

Etelä-Karjala Imatra Kaakkois-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta