Itä-Suomen poliisi avaa palvelunumeron ja sähköpostin kansainvälistä suojelua hakeville

Julkaisuajankohta 24.3.2022 15.20
Uutinen

Maanantaina 28.3.2022 Itä-Suomen poliisi ottaa käyttöön palvelunumeron ja -sähköpostiosoitteen kansainvälistä suojelua eli tilapäistä suojelua ja turvapaikkaa hakeville. Palvelunumeron ja -sähköpostin kautta poliisi ottaa vastaan tarvittavat tiedot hakemuksen vastaanottamisen järjestämistä varten.

Ukrainan tilanteen vuoksi Itä-Suomen poliisi avaa erillisen palvelunumeron ja sähköpostiosoitteen kansainvälistä suojelua hakeville sekä heidän kanssaan työskenteleville ja muille auttajille. Palvelunumeron ja -sähköpostin kautta poliisi ottaa vastaan asiakkaan tiedot kansainvälisen suojelun hakemuksen jättämistä varten. Tietojen perusteella poliisi järjestää asiakkaan hakemuksen vastaanoton lähimmällä maakuntakeskuksella eli Mikkelin, Kuopion tai Joensuun poliisiasemalla. 

Palvelunumero on käytössä maanantaista perjantaihin kello 09-15 maanantaista 28.3.2022 alkaen. Jatkossa asiakkaiden suojeluhakemusten vastaanottoon liittyvät tiedustelut ohjataan keskitetysti kansainvälisen suojelun palvelunumeroon 0295 455 380 tai sähköpostiosoitteeseen: kv-suojelu.ita-suomi@poliisi.fi. 

Palvelunumerosta ja sähköpostista poliisi tarjoaa palvelua suomeksi ja englanniksi. Pyydämme kansainvälistä suojelua hakevien kanssa työskenteleviä tai muita auttajia ottamaan poliisiin yhteyttä palvelunumeron tai sähköpostin kautta ennen poliisiasemalla asiointia hakemusprosessin nopeuttamiseksi. 
 

Etelä-Savo Itä-Suomen poliisilaitos Pohjois-Karjala Pohjois-Savo Poliisin lupapalvelut Uutinen