Itä-Suomen poliisi ja taidelukio Lumit valmistavat äänimaailmaa poliisin harjoituksia varten

Julkaisuajankohta 8.12.2022 11.19
Uutinen

Itä-Suomen poliisi ja taidelukio Lumit järjestävät perjantaina 9.12.2022 yhteistyöprojektin, jossa nauhoitetaan ja tuotetaan äänimateriaalia poliisin koulutuskäyttöön.

Projekti on oppilaitoksen, Kuopion kaupungin ja poliisin uudenlaista yhteistyötä, joka on lajissaan tiettävästi ensimmäinen maassamme. Tarkoitus on yhteistyössä tuottaa realistista äänimaailmaa tukemaan erilaisia poliisin tilanneharjoituksia. 

‒ Projektissa hyödynnetään Lumitin uutta huippuluokan äänitysteknologiaa sekä henkilöstön ja ilmaisutaidon opiskelijoiden osaamista, kertoo ylikomisario Tomi Karhu Itä-Suomen poliisista.  

Lumitin rehtori Mika Strömbergin mukaan tämä on Kuopion kaupungille ja Lumitille hieno mahdollisuus tehdä yhteistyötä poliisin kanssa ja tuottaa heille tärkeää materiaalia. Lisäksi päästään käyttämään Lumitille hankittua uutta tekniikkaa, ja ilmaisutaidon opiskelijat saavat kokemuksen produktion tuottamisesta. 

Projektissa mukana olevat opiskelijat on valittu vapaaehtoisista täysi-ikäisistä opiskelijoista ja projektin sisältö on käyty läpi heidän kanssaan etukäteen. Projektin tuotteena syntyvät äänitteet ovat poliisin omaisuutta ja tulevat aluksi Itä-Suomen poliisin käyttöön, mutta ovat jatkossa myös muiden poliisiyksiköiden käytettävissä. 

Äänimaailmaa valmistetaan taidelukio Lumitin tiloissa koko perjantaipäivän ajan ja ääniä voi kantautua oppilaitoksen sisätiloihin sekä oppilaitoksen rakennusten välittömään läheisyyteen. Asiasta on tiedotettu ennakkoon oppilaitoksen henkilöstölle ja opiskelijoille.
 

Itä-Suomen poliisilaitos Kuopio Pohjois-Savo Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen