Itä-Suomen poliisilaitoksen suuret yleisötapahtumat sujuneet normaalisti

Julkaisuajankohta 16.7.2022 0.59
Uutinen

Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella käynnissä olevat Ilosaarirock, Iskelmäviikot ja Mansikkakarnevaalit ovat sujuneet poliisin kannalta normaalisti. Tavallisia poliisitehtäviä on kuitenkin ollut tasaisesti.

Ilosaarirockissa poliisi on valvonut järjestyshäiriöiden lisäksi huumausaineiden käyttöä. huumausaineen käyttörikoksia on kirjattu tapahtuma-alueelta viisi kappaletta. Kolmessa tapauksessa on kyseessä ollut kannabis, yhdessä amfetamiini ja yhdessä kokaiini. Kiinnijääneille on kirjattu sakko. Poliisi on ottanut kiinni Ilosaarirockista yhden henkilön ja alueen ympäristöstä neljä henkilöä. Kiinniotot ovat liittyneet järjestyshäiriöihin ja ilkivaltaan sekä päihtymykseen. 

Mansikkakarnevaalialueelta ei ole otettu kiinni ketään, mutta alueen ulkopuolelta on otettu kiinni kaksi, toinen häiriökäyttäytymisen vuoksi ja toinen päihtymyksen. Suonenjoella jäi jettipartiolle kiinni yksi epäilty ruorijuoppo, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,51 mg/l tuloksen. Vesiliikennejuopumuksen raja on 0,44 mg/l. Suonenjoen keskustassa on runsaasti juhlivaa kansaa edelleen. 

Kiuruveden iskelmäviikot ovat tähän asti olleet poliisin kannalta siistit juhlat. Paikalla on paljon iskelmäkansaa, joka on juhlinut rauhallisesti ja sovussa. 

Näyttää siltä, että #kesänvilkkainviikonloppu ei ehkä olekkaan se vilkkain. 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Kiuruvesi Suonenjoki Uutinen