Itä-Suomen poliisin alueen festivaalit sujuneet normaalisti

Julkaisuajankohta 17.7.2022 0.27
Uutinen

Ilosaarirock, St Michel -ravit, Kiuruveden iskelmäviikot ja Suonenjoen Mansikkakarnevaalit eivät ole aiheuttaneet normaalia enempää tekemistä. Sen sijaan tehtävää muutoin kylillä ja kaupungeilla on riittänyt.

Festivaalitapahtumat eivät ole työllistäneet poliisia normaalia enempää. Normaaleja järjestyshäiriöitä on ollut tasaisesti, mutta isommilta ylilyönneiltä on vältytty. Ilosaarirockista on otettu lauantai iltana kiinni 5 henkilöä. Ilosaarirockissa on huumausaineen käyttörikoksia tullut 6 kappaletta. Aineet ovat olleet kannabista, kokaiinia ja amfetamiinia. 

- On hienoa nähdä, että musiikkia osataan kuunnella rauhallisesti ja tarjottavaa nauttia kohtuudella kaikesta huolimatta, sanoo Itä-Suomen tilannekeskuksen yleisjohtaja komisario Tomi Karhu

Edellisyönä, perjantai lauantai, poliisitehtäviä oli noin 100 kappaletta vähemmän kuin esim. juhannuksena. Tänään lauantai iltana kello 24.00 mennessä tehtäviä on ollut muualla kuin tapahtumissa hieman enemmän kuin edellisyönä. 

Poliisivankiloissa on kiinniotettuja oli perjantain ja lauantain välisenä yönä Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella 36 kappaletta. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 24.00 mennessä 18 kappaletta. Aamuyön aikana kiinniottoja tulee todennäköisesti vielä lisää. Näyttää siltä, että kiinniotettujen osalta yöt ovat samankaltaisia. 

Poliisi jatkaa aktiivista näkymistä tapahtuma-alueilla ja niiden ympäristössä.

#kesänvilkkainviikonloppu näyttää edelleen normaalilta kesäviikonlopulta. Poliisi jatkaa toimintaansa loppuyön. 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Kiuruvesi Mikkeli Suonenjoki Uutinen