Itä-Uudellamaalla valvottiin kokoontumisajoja, määrättiin ajokieltoja, hoidettiin kotihälytystehtäviä ja ajettiin keikkaa.

14.9.2021 13.16
Uutinen

Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät kokoontumisajot, huimat nopeudet liikenteessä ja kotihälytystehtävät. Lisäksi poliisi otti viikonloppuna kiinni lisää katalysaattorivarkauksiin epäiltyjä henkilöitä.

Kokoontumisajojen valvontaa ja huimia nopeuksia liikenteessä

Viikonloppuna liikennepoliisisektorin partioita työllistivät erilaiset kokoontumisajot. Näihin tapahtumiin osallistui satoja autoja ja mopoja ja mukana oli myös tapahtumia seuraamaan tullutta väkeä.

 – Pyrimme näkyvällä läsnäololla huolehtimaan liikenneturvallisuudesta ja yleisestä järjestyksestä. Tämän kaltaiset kokoontumiset ovat suuria tapahtumia ja liikkuvat usein maantieteellisesti poliisilaitosrajat ylittäen, joten niiden valvonta sitoo poliisin resursseja ja valvontaa toteutetaan yhteistyössä muiden poliisilaitosten kanssa, kertoo komisario Asko Sartanen. 

 Näiden eri kokoontumisten yhteydessä valitettavasti syyllistytään usein vakaviin liikennerikoksiin sekä aiheutetaan konkreettista hengen ja terveyden vaaraa osallistujien ja ulkopuolisten turvallisuudelle. Partioiden tekemien huomioiden mukaan on vain ajan kysymys, milloin holtittomasta ajotavasta aiheutuu vielä vakavampia seurauksia.

– Autoille ja moottoripyörille paikoin mitatut nopeudet vaihtelivat jopa 180-200km/h. Viikonlopun aikana mitattiin reilut kymmenen epäiltyä törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja parikymmentä liikenneturvallisuuden vaarantamista, joissa oli vakava piittaamattomuus liikenneturvallisuutta kohtaan, joten useita ajokortteja lähti hyllylle, Sartanen summaa.

Poliisilaitoksen alueen pääväylillä ehdittiin tekemään myös muutakin valvontaa, josta partioiden haaviin jäi muutamia rattijuoppoja ja etsintäkuulutettuja henkilöitä.

 Keikkarintamalla riitti tehtäviä - kotihälytystehtävät kasvussa

Viime viikon kokonaistehtävämäärä säilyi edellisen viikon tasolla. Tehtävät painottuvat edelleen viikonloppuun ja sen aikana niitä hoidettiin 717. Tehtäviä oli eniten perjantain yövuorossa, kun taas kotihälytyksiä oli aavistuksen enemmän lauantai yövuorossa.

– Kotihälytystehtävien määrässä oli hienoista kasvu viime viikkoon verrattuna ja viikonlopun aikana niitä hoidettiin yhteensä 88, kertoo komisario Kimmo Klemetti.

Tällä viikolla toteutetaan teeman mukaista rengasratsiaa. 

Kampanja toteutetaan yhdessä Autorengasliiton ja Liikenneturvan kanssa. Viikon aikana poliisilaitoksen alueella seurataan henkilö- ja pakettiautojen renkaiden kuntoa ja jaetaan samalla autoilijoille tietoa renkaiden vaikutuksesta ajoturvallisuuteen. Myös järjestyspoliisi tarkastaa ajoneuvojen renkaita yksittäisillä tehtävillä.

– Syksy ja sateet tekevät nyt tuloaan ja nyt viimeistään on aika tarkistaa, onko kesärenkaissa vähintään lain edellyttämät 1,6 mm kulutuspintaa. Kulutuspintaa olisi hyvä olla vähintään 4-5 mm, jolloin renkaalla on mahdollisuus toimia kuten sen on tarkoitettu. Vauhti ei korjaa virheitä, päinvastoin, kuljettajasta voi äkkiä tulla matkustaja auton lähtiessä vesiliirtoon, Klemetti neuvoo.

– Illat myös pimenevät pikkuhiljaa. Heijastimien ja valojen käyttö niin jalankulkijoilla kuin pyöräilijöilläkin on ehdottoman tärkeää, jotta näkyväisyys liikenteessä on taattu, muistuttaa Klemetti.

Rapidon partiot tekivät monipuolista valvontaa

Itä-Uudenmaan poliisin monialaisen Rapido-ryhmän partiot tekivät viime viikolla monipuolista valvontaa eri puolilla poliisilaitoksen aluetta. Partiot osallistuivat myös hälytystehtävien hoitamiseen ja liikenteen valvontaan.

 – Teimme myös taksivalvontaa Vantaan alueella. Tarkastuksia tehtiin taksitolpilla oleviin takseihin. Tarkastuksen kohteena olivat muun muassa kuljettajien ajokortti, taksin ajolupa, taksamittari, esillä oleva hinnasto, sekä taksiliikennelupa. Ilahduttavasti lähes kaikilla tarkastetuista takseista asiat olivat kunnossa, komisario Anne Tuomisto kiittelee.

Lisää katalysaattorivarkaita poliisin haaviin

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti viime viikolla napanneensa edellisenä viikonloppuna kiinni kaksi ulkomaalaistaustaista miestä, joiden epäillään syyllistyneen katalysaattorivarkauksiin. 

– Nyt poliisin haaviin jäi sunnuntaiyöltä uusia epäiltyjä katalysaattorivarkaita. Nämä neljä henkilöä tavoitettiin liikenteenvalvonnan yhteydessä Vantaan Hakunilasta, kertoo rikoskomisario Rauno Jämsä.

 – Takavarikoimme epäillyiltä yhden katalysaattorin sekä rikoksentekovälineinä tunkin ja puukkosahan, Jämsä jatkaa.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
liikenne
rikosasiat