Ivalon uusi poliisiasema on avattu

Julkaisuajankohta 13.5.2024 10.48
Uutinen
Ivalon poliisiaseman nimikyltti ulkoseinässä

Ivalon poliisiasema on avannut ovensa uusissa toimitiloissa. Samalla uudistimme poliisin henkilökohtaista asiakaspalvelua.

Poliisin ja Rajavartiolaitoksen yhteisrakennushanke Ivalossa on valmis ja molemmat toimijat ovat muuttaneet Senaatin rakennuttamaan uuteen, yhteiseen rakennukseen.

Poliisiasema Ivalossa palvelee nyt kansalaisia uudessa osoitteessa

Ivalon poliisiaseman uudet yhteystiedot:

Ivalon poliisiasema, Saarineitamontie 60, 99800 Ivalo

Avvila bolesstašuvdna, Saarineitamogeaidnu 60, 99800 AVVIL

 

Poliisin henkilökohtainen asiakaspalvelu on avoinna maanantaisin

Poliisin henkilökohtainen asiakaspalvelu Ivalon poliisiasemalla on jatkossa avoinna maanantaisin klo 9 - 11 ja 12 - 16 pois lukien arkipyhät. Palvelumuutos koskee muun muassa rikosilmoitusten tekoa ja löytötavara-asioita. Asiointi tapahtuu ilman ajanvarausta.

Muina päivinä poliisipäivystyksen tavoittaa kiireettömissä asioissa numerosta 0295 466 650. Puheluihin vastaamme virkatehtävien sen mahdollistaessa. Kiireellisissä tapauksissa soita hätänumeroon 112. Esimerkiksi rikosilmoituksen voit tehdä sähköisesti jokaisena viikonpäivänä poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Muutos ei vaikuta poliisiaseman lupa-asioiden asiakaspalveluun tai asetarkastuksiin.

Inarin poliisiaseman nimi muuttui Ivalon poliisiasemaksi

Ivalon taajamassa sijainnut poliisiasema oli nimetty sijaintikunnan mukaan Inarin poliisiasemaksi. Nimi aiheutti vuosien saatossa sekaannusta erityisesti matkailijoiden keskuudessa, koska poliisiasema sijaitsee Inarin taajaman sijasta Ivalon taajamassa. Inarin ja Ivalon taajamien välinen etäisyys on noin 40 kilometriä. Ivalon taajama on Inarin kunnan hallinnollinen keskus ja asukasmäärältään selkeästi suurin taajama.

Nimenmuutosta perustelee myös se, että yhteiseen rakennukseen sijoittuvat jatkossa poliisi ja Ivalon rajavartioasema. Muuttamalla poliisiaseman nimi Ivalon poliisiasemaksi saadaan molempien viranomaisten nimet yhdenmukaiseksi osoittamaan toimipisteen sijainti paremmin kuin nykyinen järjestely.

Inari Lapin poliisilaitos Lappi Poliisin lupapalvelut Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta