Jääkarhuna tunnettu koiranpentu pääsi kotiin – varkaudesta epäiltynä kaksi henkilöä

Julkaisuajankohta 7.9.2023 15.43
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt kodittomaan koiraan liittyvää tapausta Turussa. Koiran omistaja on löytynyt ja pentu on palautettu omistajalleen. Koiranpennun varastamisesta on epäiltynä kaksi henkilöä.

Lounais-Suomen poliisille tehtiin maanantaina ilmoitus tapauksesta, jossa kaupan henkilökunta kiinnitti huomiota päihtyneen miehen hallussa olleeseen koiranpentuun.

Henkilökunta suostutteli miestä luopumaan hänen hallussaan olleesta koiranpennusta ja luovuttamaan sen myymälän henkilökunnalle.

Poliisi kertoi asiasta maanantaina pikaviestipalvelu X:ssä. Poliisi teki koirasta haltuunottopäätöksen, ja pennun hyvinvoinnin turvaamiseksi noin neljän viikon ikäinen koiranpentu toimitettiin Turun kaupungin eläinhoitolaan hyvinvoivana.

– Poliisi alkoi tutkimaan tapausta rikosnimikkeillä varkaus ja eläinsuojelurikkomus. Tutkinnassa selvisi, että koiranpentu oli anastettu omistajaltaan lauantaina 2. syyskuuta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Kosunen. 

Koiran omistaja oli itse yhteydessä poliisin. Omistussuhteen varmistuttua omistaja haki pennun keskiviikkona takaisin kotiin.

Koiran hyvinvointi selvitetään

Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulkua muun muassa kuulemalla asian osallisia. Kuulemisten ja valvontakameratallenteiden perusteella asiassa on kuulusteltu kahta henkilöä epäiltynä rikoksista.

– Poliisi pyrkii tutkinnassa selvittämään vielä myös muun muassa sen, miten koiran hyvinvoinnista huolehdittiin anastuksen jälkeen, Kosunen sanoo.

Esitutkinta suoritetaan loppuun, minkä jälkeen asia on tarkoitus saattaa syyteharkintaan vielä syksyn aikana.

Poliisi ei tiedota asiasta enää enempää.
 

Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Varsinais-Suomi