Janakkalassa crossimoottoripyörä pakeni poliisia kevyenliikenteenväyliä ja viheralueita pitkin

Julkaisuajankohta 13.6.2024 9.29
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana 210 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi seitsemän henkilöä. Liikennevirrasta saatiin poimittua niin tavallisia rattijuoppoja, kuin huumeratteja sekä useita törkeään liikenneturvallisuudenn vaarantamiseen syylistyneitä.

PÄIJÄT-HÄME

Keskiviikkona kello 8.20 aikaan sai partio tehtäväksi mennä Lahdessa Kiitokadulle, jossa henkilöauto oli osunut jalankulkijaan. Partion päästyä paikalle, selvisi silminnäkijän kertomana, että musta BMW merkkinen henkilöauto oli tullut huomattavaa ylinopeutta Kiitokadun kiertoliittymään ja siitä ABC-aseman parkkipaikalle, jossa auto oli lähtenyt kuljettajan hallinnasta ja kulkeutunut reunakivetyksen yli pusikon läpi, jonka jälkeen osunut jalankulkijaan. Jalankulkija oli lentänyt auton tuulilasin kautta asfalttiin ja loukkaantunut. Autoa kuljettanut 18-vuotias mies myönsi silminnäkijän havainnot oikeiksi. Mies määrättiin paikan päällä ajokieltoon ja asiasta kirjattiin ilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Jalankulkija toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta ensiapuun tarkastuttamaan vammansa. Ajoneuvosta vaurioituivat molemmat eturenkaat ja tuulilasi.

Kello 18.20 aikaan partio pysäytti Hollolassa Mieholantiellä henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 38-vuotias mies puhalsi nollat seulonta-alkometriin, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Mieheltä puuttui myös ajo-oikeus.

KANTA-HÄME

Kello 16.10 aikaan partio pysäytti Lammilla Mommilantiellä henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 32-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miehellä oli myös kyydissään kaksi alaikäistä lasta sekä ajo-oikeuden omaava puolisonsa.

Kello 18.30 aikaan sai partio tehtäväksi mennä Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevan taloyhtiön pihaan, mihin epäilty rattijuoppo oli ajanut henkilöautolla. Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan lähistöllä sijaitsevan kaupan sisätiloissa oli havaittu päihtynyt nainen, joka oli ostanut viiniä ja lähtenyt sen jälkeen ajamaan parkkipaikalta. Auton meno oli ollut seilaavaa ja epävarmaa. Partio tavoitti auton kuljettajan kotiosoitteesta. Partio puhallutti 60-vuotiaan naisen, joka puhalsi seulonta-alkometriin 2.37 o/oo lukeman. Nainen kuljetettiin verikokeeseen.

Kello 21.30 aikaan oli partio suorittamassa liikennevalvontaa Hämeenlinnassa Hki-Tre valtatien huoltoaukossa, kun pohjoisen suunnasta ajoi henkilöauto tutkaan 155 km/h. Kyseisessä kohdassa on 100km/h nopeusrajoitus. Auto saatiin pysäytettyä ja auton kuljettajana toiminut 22-vuotias mies puhalsi nollat, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita.

Kello 22.20 aikaan havaitsi moottoripyöräpoliisi Janakkalassa Koulutiellä kilvettömän crossimoottoripyörän, joka heti havaittuaan poliisimoottoripyörän lähti pakenemaan. Crossipyörä käytti paetessaan kevyenliikenteenväyliä ja nurmialueita. Poliisi tavoitti omien tutkimustensa perusteella alaikäisen nuoren, joka myönsi ajon.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta