Joensuun Hammaslahdessa tapahtuneen murhan esitutkinta on valmistunut

14.10.2021 13.18
Uutinen

Huhtikuussa yksityisasunnossa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta on valmistunut ja lähetetty syyteharkintaan. Tapausta on tutkittu rikosnimikkeellä murha erityisen raa'an ja julman tekotavan perusteella.

Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Joensuun Hammaslahdessa 8.4.2021 tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Tapausta on tutkittu rikosnimikkeellä murha erityisen raa'an ja julman tekotavan perusteella. Esitutkinnassa selvitetyn perusteella teossa käytettiin teräasetta.

Poliisi sai 8.4.2021 klo 01 jälkeen hätäkeskuksen kautta ilmoituksen Joensuussa yksityisasunnossa tapahtuneesta väkivaltarikoksesta. Poliisipartion mentyä paikalle ilmeni, että Hammaslahden haja-asutusalueella sijaitsevassa yksityisasunnossa oli tapahtunut henkirikos. Tapahtumapaikalta tekoon epäiltynä otettiin kiinni noin 40-vuotias mies. 

Teossa menehtyi yli 80-vuotias mies. Asunnosta oli paennut yöllä yli 80-vuotias nainen. Naista oli pahoinpidelty asunnossa, minkä jälkeen nainen pääsi pakenemaan asunnosta naapuriin. Tämän jälkeen asiasta ilmoitettiin hätäkeskukseen. Mies ja nainen olivat aviopari. 

9.4.2021 Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi asunnosta kiinniotetun miehen todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Naiseen kohdistunutta tekoa on tutkittu rikosnimikkeellä pahoinpitely. Tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut ja esitutkinta on lähetetty syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyte asiassa on nostettava 5.1.2022 mennessä.

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
esitutkinta
henkirikokset