Juhannus Itä-Uudellamaalla on ollut poliisin näkökulmasta vilkas – Mäntsälässä epäillyn rattijuopon ulosajossa loukkaantui kuljettaja ja kolme matkustajaa

Julkaisuajankohta 26.6.2021 16.17
Uutinen

Vapepan etsintäpartio löysi Vantaan Vierumäellä kadonneen iäkkäämmän naishenkilön olosuhteisiin nähden hyväkuntoisena.

Itä-Uudellamaalla juhannus on ollut poliisin näkökulmasta vilkas varsinkin aattoyön osalta. Perinteisten kotihälytysten lisäksi partioita ovat työllistäneet erinäiset kärhämät myös yleisillä paikoilla sekä runsaat ilmoitukset rattijuopoista. Vakavin tapaus oli Mäntsälässä yöllinen ulosajo, jossa loukkaantui neljä henkilöä, joista kolme oli alaikäisiä.

Juhannuksen iloisin onnistuminen oli se, että Vantaan Vierumäellä aattoiltana kadonnut iäkkäämpi naishenkilö löytyi tänään aamupäivällä Vapepan etsintäpartion toimesta katoamispaikkansa läheisyydestä maastosta olosuhteisiin nähden hyväkuntoisena. Poliisi kiittää Vapepaa avusta!

Mäntsälän ulosajon kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Tehtävä sai alkunsa, kun hätäkeskukseen tuli lauantaina 26.6. hieman ennen kello yhtä yöllä ilmoitus auton ulosajosta Mäntsälässä Sälikääntien ja Heiskontien risteyksen tuntumassa. Ilmoituksen mukaan osa autossa olleista olivat mahdollisesti puristuksissa. Poliisin saapuessa paikalle oli pelastustoimet jo käynnissä. Paikalla selvisi, että auto oli ajautunut tieltä ulos ojaan loivasti oikeaan kaartavalla tieosuudella heti Heiskontien risteyksen jälkeen. Autossa oli ollut neljä 2000-luvun puolella syntynyttä henkilöä. Auto oli vaurioitunut pahasti. Yksi autossa olleista oli päässyt itse ulos, mutta pelastuslaitoksen henkilöstö joutui leikkaamaan auton katon irti saadakseen auton sisällä vielä olleet kolme henkilöä turvallisesti ulos. Kaikki neljä toimitettiin sairaalaan. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mutta rikosnimikkeet saattavat vielä muuttua esitutkinnan aikana.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Mäntsälä Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta