Juna törmäsi radalle laitettuihin esteisiin Kemissä

Julkaisuajankohta 7.5.2022 10.06
Uutinen

Nuoret miehet laittovat raiteille jarrutuskenkiä, johon juna törmäsi ja vaurioitui

Kemi 6.5.2022 kello 21.00 - 22.19 törkeä vahingonteko ja liikenteen häirintä
Kemin rautatieasemalla oli tyhjennetty jauhesammutin junaradalle kahden nuoren miehen toimesta ja paikalle mennyt partio tavoitti lähistöltä alle 18-vuotiaan nuoren miehen, joka sopi toisen epäillyn tekijän tuntomerkkeihin. Nuori mies kertoi lopulta puhuttelussa, että hän oli tyhjentämässä jauhesammuttimen raiteille. Puhuttelun yhteydessä partiolle tuli tieto, että raiteille oli laitettu nuorten miesten toimesta jarrutuskenkiä, johon Kolarista tullut juna oli törmännyt. Juna oli vaurioitunut ja tilanteessa oli ollut suuri vaara, että juna olisi suistunut raiteilta. Asiassa tarkistetaan myöhemmin, mitä muita vaurioita ratapihalle ja raiteille on tullut. Nuori mies vietiin Kemin poliisiasemalle, josta hänen vanhempi nouti hänet kotiin. Vahingot tulevat olemaan ilmeisesti huomattavat.


Kemi 3-5.5.2022 näpistys
Toijärventiellä sijaitsevan omakotitalon pihalta anastettiin mustapunainen N1-merkkinen maastopyörä, jossa omia tarroja. 


Tornio 5.5.2022 kello 01.00 - 05.00 moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yritys
Keskikatu 2 sijaitsevan kerrostalon pihalla murtauduttiin henkilöautoon, jota yritettiin ottaa käyttöön.


Kemi 6.5.2022 kello 21.04 kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos
Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Kemin alueella, jolloin he päättivät tarkistaa Veitsiluodontiellä henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Auton kuljettajana oli kemiläinen 40-vuotias mies. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nolla tuloksen, mutta hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille ja kannabikselle, josta syystä mies vietiin LPKS:ään verikokeeseen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Tämä oli miehelle 18 kulkuneuvon kuljettaminen vuoden sisällä. 


Kemi 6.5.2022 kello 19.10 rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen, liikennerikkomus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta
Poliisille tuli ilmoitus liikenneonnettomuudesta Takajärventie ja Isotörminkadun risteyksessä. Paikalle menneen poliisipartion tutkimuksissa kävi ilmi, että kolmion takaa tullut moottoripyöräilijä törmäsi risteyksessä kääntymässä olevan auton keulaan. Moottoripyöräilijä oli oululainen 31-vuotias mies ja hän loukkaantui tilanteessa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,42 mg/l ja hänellä ei ollut ajo-oikeutta. Moottoripyörä oli lisäksi poistettu liikennekäytöstä. Ensihoito vei miehen sairaalaan.