Jyväskylässä Hannikaisenkadun yksi ajokaista poliisitalon kohdalta poliisin pysäköintikäytössä 2.-6.8.2023

Julkaisuajankohta 1.8.2023 10.15
Uutinen

MM-rallien valvonnan ajan Jyväskylän seudulla liikkuu normaalia enemmän poliisiajoneuvoja, joille osoitetaan pysäköintitilaa läheltä poliisitaloa Hannikaisenkadulta. Jyväskylässä on myös runsaasti muita liikenteen poikkeusjärjestelyitä.

MM-rallien ajan poliisi turvaa yleistä turvallisuutta ja järjestystä niin erikoiskokeiden läheisyydessä kuin Jyväskylän keskustassakin. Tämän vuoksi liikenteessä on normaalia enemmän poliisin kalustoa. 

Poliisitalon läheisyyteen tarvitaan lisää pysäköintipaikkoja poliisin ajoneuvoille ja Jyväskylän kaupunki on antanut luvan ottaa tähän käyttöön rallin ajaksi yhden ajokaistan Hannikaisenkadusta. Hannikaisenkadulta suljetaan 2.8.–6.8. matkakeskuksen suuntaan ajettaessa oikeanpuoleinen ajokaista Urhonkadun ja Väinönkadun väliltä. Ennen poliisitaloa kaistalta pääsee kuitenkin kääntymään Urhonkadulle.

Jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät edelleen kulkemaan omaa väyläänsä. 

Tilapäinen poliisin pysäköintialue ja muutokset ajokaistoihin merkitään liikennemerkein.

Käytä julkisia tai liiku jalan keskustassa

Jyväskylässä on rallien aikana muitakin muutoksia liikenteessä ja liikennejärjestelyissä. Jyväskylän kaupunki tiedottaa näistä sivuillaan, jolle on linkki alla. 

Näiden lisäksi keskustan alueella on työmaita, jotka vaikuttavat oleellisesti liikkumiseen keskustassa. Kilpisenkadulla ja Gummeruksenkadulla on läpiajon katkaiseva työmaa ja lisäksi Kauppakadun läpiajo on katkaistu Cygnaeuksenkadun ja Asemakadun välillä. 

Ralliyleisön kannattaa liikkua keskustaan julkisella liikenteellä ja hyödyntää keskustan laita-alueilla olevat pysäköintitalot. Vapaata pysäköintitilaa löytyy Killerin raviradan pysäköintialueelta, josta on helppo siirtyä keskustaan linja-autolla.
 

Jyväskylä Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta