Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Lappeenrannan poliisiaseman tiedote

25.12.2020 10.12
Uutinen

Lappeenrannan ja Imatran poliisissa joulu jatkui poikkeuksellisen kiireisenä niin väkivalta- kuin liikennerikosten tutkinnassa. Rikos- ja häiriökäyttäytymisen vuoksi kiinniotettuja henkilöitä oli useampia kuin kiireisenä kesäviikonloppuna.

Väkivaltarikoksia Lappeenrannassa ja Imatralla


Jouluaattoiltana Lappeenrannassa yksityisasunnossa seurueelle tuli erimielisyyttä jonka seurauksena yhtä seurueen jäsenistä oli pahoinpidelty veitsellä, uhri toimitettiin EKKS:aan ja paikalta otettiin kiinni ja pidätettiin kaksi henkilöä. 
Poliisi tutkii asiaa tapon yrityksenä eikä toistaiseksi tiedota tapahtuman yksityiskohdista tai uhrin vammoista enempää.

Samana päivänä Lappeenrannassa VT 6:lla neljän hengen autoseurueessa oli tullut riitaa jonka seurauksena kuljettaja oli pysäyttänyt ajoneuvon. Ajoneuvon ulkopuolella yksi seurueen jäsenistä oli pahoinpidellyt nyrkein kahta muuta joille aiheutui vammoja kasvoihin.
Pahoinpitelijä otettiin kiinni ja pidätettiin. Päihteillä on osuutta tapahtuneeseen.

Luumäellä yksityisasunnossa Joulun vietto keskeytyi Joulupäivän aamuyönä useamman henkilön seurueessa yhden riitaantuessa muiden kanssa. Hän pahoinpiteli yhtä seurueen henkilöistä kuristamalla ja uhkaili muita teräaseella. Poliisi ei tiedota uhrin vammoista.
Mies otettiin kiinni ja pidätettiin rikoksesta epäiltynä pahoinpitelyyn ja laittomaan uhkaukseen. Alkoholilla on osuutta tapahtuneeseen.

Jouluaattona Imatralla yksityisasunnossa avioparille tuli riitaa jonka seurauksena mies pahoinpiteli vaimoaan, aviomies otettiin kiinni ja pidätettiin rikoksesta epäiltynä pahoinpitelyyn. Poliisi ei tiedota uhrin vammoista. Alkoholilla on osuutta tapahtuneeseen.

Liikennerikoksia

Useita rattijuopumuksia Imatralla, Lappeenrannassa ja Parikkalassa.
Jouluaattona Parikkalassa mies ajoi mopoautolla alkoholin vaikutuksen alaisena, hänet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.
Imatralla poliisi tavoitti tieltä suistuneen ajoneuvon kuljettajan, hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Kuljettaja ei loukkaantunut.

Parikkalassa VT 6:lla henkilöauto suistui Joulupäivän aamuyöllä sivuluisussa keskikaiteeseen jonka seurauksena kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin sairaalaan, poliisi ei tiedota vammoista tarkemmin. Alkoholilla ei ole osuutta tapahtuneeseen.

Lappeenrannassa poliisi tavoitti liikenteen valvonnan yhteydessä Joulupäivän aamuyöllä kaksi henkilöauton kuljettajaa joita epäillään rattijuopumuksesta, toinen henkilöistä oli alkoholin vaikutuksen alaisena, toista epäillään myös huumausaineen käyttörikoksesta. 

Etelä-Karjala Imatra Kaakkois-Suomen poliisilaitos Lappeenranta Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
liikenne
liikenneturvallisuus
rikosasiat
väkivaltarikokset