Kahta epäillään poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta ja useita mellakasta Oulussa

Julkaisuajankohta 31.7.2021 11.35
Uutinen

Poliisi sai ilmoituksen lauantaina 31.7.2021 puoli viiden aikaan aamulla Oulun keskustassa aggressiivisesti käyttäytyvästä miehestä. Partion havaitessa miehen tämä yritti vahingoittaa ajoneuvoa.

Miestä rauhoitettaessa ja asiaa selvitettäessä hän alkoi käyttäytymään väkivaltaisesti ja aggressiivisesti poliisia kohtaan, jonka vuoksi hänet otetiin kiinni. Mies vastusti aktiivisesti kiinniottoa ja hänet jouduttiin ottamaan hallintaotteeseen. Miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. 

Poliisipartion ympärille kerääntyi useiden ihmisten joukko, joka vaati poliisia vapauttamaan miehen aggressiivisesti käyttäytyen ja uhaten käyttää väkivaltaa poliisia kohtaan. Väkijoukko ei totellut poliisin käskytystä, jolloin tilanteessa jouduttiin käyttämään voimakeinona OC-sumutetta väkijoukkoa kohtaan väkivaltaisen toiminnan estämiseksi ja väkijoukon hajottamiseksi.

Väkijoukossa olleiden henkilöiden epäillään syyllistyneen mellakkaan. Toinen kiinniotettu henkilö yllytti aktiivisesti väkijoukkoa käymään poliisin kimppuun ja hän vältteli aktiivisesti kiinniottoa. Paikalle saapui useita poliisipartioita, jotka saivat väkijoukon hajaantumaan ja otettua toisen epäillyn kiinni. Mies oli väkivaltainen ja aggressiivinen poliisia kohtaan ja häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, mellakasta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Tapahtuman vakavuudesta huolimatta vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. Poliisi jatkaa kiinniotettujen epäiltyjen kuulustelua ja mellakkaan osallistuneiden epäiltyjen henkilöllisyyden selvittämistä ja heidän tavoittamista esitutkinnan toimittamiseksi.

Rikosnimikkeet voivat tarkentua tai vaihtua esitutkinnan edetessä.

Oulu Oulun poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta