Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan viikonlopussa häiriöitä ja pahoinpitelyjä, poliisi valvoi myös anniskelupaikkoja

Julkaisuajankohta 3.10.2023 10.06
Uutinen

Oulun poliisilaitoksen poliisipartiot hoitivat 914 tehtävää viime viikonloppuna eli 29. syyskuuta – 1. lokakuuta 2023. Poliisi tarkasti viikonlopun aikana 53 anniskelupaikkaa Oulun kenttäjohtoalueella. Rikosilmiöistä esillä ovat edelleen erilaiset huijaukset.

Oulun poliisilla on takana kiireinen viikko ja viikonloppu. Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana poliisipartioiden tehtävämäärä Oulun poliisilaitoksen alueella oli 914. Poliisille ilmoitettiin viikonlopun aikana 31 pahoinpitelytehtävää ja 33 tieliikenneonnettomuutta, ja se otti viikonlopun aikana kiinni 37 rattijuoppoa. Häiriökäyttäytymistehtäviä poliisille tuli 70 ja kotihälytyksiä 62.

Poliisi määräsi perjantain ja sunnuntain välisenä aikana 32 ajokieltoa sekä teki 72 rikosilmoitusta ja 18 lastensuojeluilmoitusta. 32 henkilöä otettiin kiinni päihtyneenä ja 24 henkilöä rikosperusteisesti.

– Takana on kiireinen viikonloppu, jonka aikana poliisi hoiti monenlaisia tehtäviä. Hälytystehtävien määrä oli edellistä vuotta suurempi. Sektorirajat ylittävällä yhteistyöllä teimme anniskelupaikkavalvontaa, ja liikenneyksikkömme ammattilaiset valvoivat katuajotapahtumaa Oulussa, kertoo ylikomisario Arto Auto.

Poliisi teki anniskelupaikkavalvontaa Oulun seudulla

Poliisi tarkasti anniskelupaikkoja viikonlopun aikana Oulun kenttäjohtoalueella. Valvonnassa poliisi tarkasti 53 anniskelupaikkaa sekä 99 järjestyksenvalvojaa. Valvonnassa poliisi havaitsi neljä järjestyksenvalvontarikkomusta, eli henkilöllä ei ollut järjestyksenvalvojakorttia mukana tai kortti oli mennyt vanhaksi. Näistä seuraamuksena oli joko huomautus tai sakko. Valvonnan aikana poliisi kirjasi kolme epäiltyä ulkomaalaisrikkomusta sekä kolme epäiltyä työnantajan ulkomaalaisrikkomusta. Valvontaan osallistui poliiseja kaikilta poliisilaitoksen sektoreilta eli valvonta- ja hälytys-, rikostorjunta- ja lupasektorilta. 

Väkivaltarikoksia ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen

Keskiviikkona 27. syyskuuta tapahtui Kaijonharjussa epäilty törkeän pahoinpitelyn yritys. Seurue oli viettänyt iltaa ja kahdelle seurueen jäsenelle oli tullut riitaa. Toinen riidan osapuolista oli yrittänyt lyödä toista teräaseella, toinen oli kuitenkin saanut torjuttua huitaisun kädellään. Uhrille aiheutui vammoja käteen ja kasvoihin.  

Torstaina 28. syyskuuta noin kello 20:n aikaan ryöstettiin Oulussa Koskelassa sijaitseva kauppa. Poliisi tutkii tapahtunutta ryöstönä. Poliisi ei ole vielä tavoittanut epäiltyä tekijää, joka tekohetkellä oli parrakas ja jonka pituus on noin 180 senttimetriä. Jalassa hänellä oli ollut mustat kengät ja siniset farkut ja päällä musta hupullinen pusakka, jonka etuosassa maastokuviointi. Epäillyn päässä oli maastokuvioinen lippalakki ja selässä musta reppu. Havainnot ja vihjeet epäillystä tekijästä voi ilmoittaa vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi tai puhelimitse vihjepuhelimen numeroon 0295 416 194.

Lauantaina 30. syyskuuta tapahtui Oulussa Talvikankaalla epäilty törkeä pahoinpitely, jossa uhria oli lyöty astalolla päähän. Poliisi otti teosta epäillyn kiinni tekopaikalta, sairaankuljetus vei uhrin sairaalaan.

Sunnuntaina 1. lokakuuta tapahtui Oulussa Haukiputaalla epäilty virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, kun asiakas kiinniottotilanteessa vastusti poliisia käyttäytyen aggressiivisesti muun muassa potkien sekä sylkien poliisien päälle.

Huijarit keksivät koko ajan uusia tekotapoja

Poliisin tietoon tulee jatkuvasti erilaisia verkossa tapahtuvia huijauksia. Viime viikon aikana esille nousivat erityisesti niin sanotut valepoliisitapaukset, joissa soittaja oli esiintynyt poliisina ja yrittänyt saada haltuunsa verkkopankkitunnuksia. Poliisi muistuttaa, että yksikään viranomainen ei kysele verkkopankkitietoja puhelimitse eikä sähköpostilla. Niin ei tee myöskään pankki. 

Kainuu Liikenne Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin lupapalvelut Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta