Kaksi kiireistä kuljettajaa määrättiin ajokieltoihin

Julkaisuajankohta 8.12.2022 11.07
Uutinen

Hämeessä oli yllättävän vähän liikenneonnettomuuksia kuluneen vuorokauden aikana keliolosuhteet huomioiden. Kahta kuljettajaa talviset ajo-olosuhteet eivät haitanneet, nuorukaiset kaahasivat itsensä ajokieltoihin. Lahdessa mies ajoi poliisia karkuun varastetulla autolla.

RIIHIMÄKI. Poliisipartio suoritti ajotapavalvontaa keskiviikkoaamuna Helsinki-Tampere moottoritiellä, kun Riihimäen pohjoisen liittymän kohdilla sitä vastaan tuli henkilöauto huomattavalla ylinopeudella. Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 162 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h.
Kuljettajana toiminut parikymppinen mies kuulusteltiin epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HATTULA. Nuori mies ajoi keskiviikkoiltana Hattulan Parolassa itsensä väliaikaiseen ajokieltoon. Poliisipartio mittasi tutkalla nuoren miehen kuljettaman henkilöauton nopeudeksi 85 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 30 km/h.
Kuljettaja kuulusteltiin epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

RIIHIMÄKI. Poliisipartio tapasi nelikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta keskiviikkona iltapäivällä Riihimäen Tienhaarassa. Kuljettajalle tehty huumepikatesti oli positiivinen.
Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

RIIHIMÄKI. Parikymppisen miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena keskiviikkoiltana Riihimäen keskustan tuntumassa. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hän ei suostunut huumepikatestiin, joten hänet vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi.
Nuoren miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen sekä huumausaineen käyttörikokseen.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän keskiviikkoiltana Hämeenlinnan rautatieasemalle. Ilmoituksen mukaan mies oli pahoinpidellyt toista miestä.
Partio sai tapahtumapaikalla selville, että keski-ikäinen mies oli lyönyt vanhempaa miestä ja uhannut tappaa hänet. Keski-ikäinen mies otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn ja laittomaan uhkaukseen.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän keskiviikkoiltana kolmostielle. Ilmoituksen mukaan autonkuljetusrekka oli törmännyt kaiteeseen.
Tapahtumapaikalla poliisipartiolle selvisi, että nelikymppinen mies ajoi kuorma-auton ja perävaunun yhdistelmällä kolmostietä etelän suuntaan, kun yhdistelmän perävaunu oli lähtenyt luisuun. Kuljettaja oli yrittänyt saada yhdistelmän hallintaan, mutta korjausliikkeen seurauksena yhdistelmä oli ajautunut kulkusuunnassaan oikealle kaiteeseen. Kaide ja vetoauton polttoainesäiliö rikkoontuivat törmäyksessä ja polttoainetta valui tielle.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

LAHTI. Poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto keskiviikkoiltana Lahden Paavolassa. Autoon oli kiinnitetty siihen kuulumattomat rekisterikilvet. Partio kääntyi auton perään tarkoituksena pysäyttää se. Auto jatkoi matkaa sairaalanmäelle ja sieltä edelleen kevyenliikenteenväylää pitkin Mannerheiminkadun ali Askonkadulle. Partio kytki pysäytysvalon, jolloin auto lähti ajamaan poliisipartiota karkuun kovalla nopeudella Kouvolan suuntaan.
Takaa-ajon aikana poliisipartioille selvisi, että pakeneva auto oli ilmoitettu anastetuksi muutama viikko sitten. Pakeneva auto lähti ohittamaan edellä kulkenutta autoa Uudenkylän liittymän kohdalla, jolloin kuljettaja menetti kuljettamansa autonsa hallinnan pyörähtäen renkaillaan ympäri osuen kaiteeseen. Auton kuljettaja ja matkustaja poistuivat autosta metsään.
Poliisikoirapartio löysi metsästä auton kuljettajana toimineen keski-ikäisen miehen ja kolmekymppisen naisen. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen. Kuljettaja ja kyydissä ollut nainen otettiin kiinni asiassa ja poliisi tutkii heidän osuutta auton anastamiseen.

LAHTI. Hätäkeskukseen tuli keskiviikkoiltana ilmoitus kahden auton kolarista Karhusillantiellä Nastolassa. Poliisipartiolle selvisi tapahtumapaikalla, että 80-luvun lopulla syntynyt nainen oli ajanut henkilöautolla jättäen noudattamatta väistämisvelvollisuutta osoittavan liikennemerkin Hevosniementieltä Karhusillantielle ajettaessa. Hän oli törmännyt autollaan Karhusillantiellä ajaneen auton takakulmaan.
Nainen puhalsi seulonta-alkometriin 0,22 mg/l tuloksen. Hänet vietiin verikokeeseen verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

LAHTI. Kuusikymppisen naisen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen keskiviikkona hieman ennen kello 17 Launeella. 
Nainen oli ajanut henkilöautolla Uudenmaankatua keskustan suuntaan, kun hänen ajosuunnassaan Saksalankadun risteyksessä olivat liikennevalot vaihtuneet punaisiksi. Hän ei ollut noudattanut punaisia liikennevaloja, vaan oli jatkanut ajoa keskustan suuntaan. 
Henkilöauto kääntyi Uudenmaankadulta vasemmalle Saksalankadulle, kun auto törmäsivät toisiinsa. Auto vaurioituivat törmäyksessä ja ensihoito tarkasti osapuolet tapahtumapaikalla. Yksi henkilö vietiin sairaalaan tarkastuksiin.

HEINOLA. Keski-ikäinen mies menetti kuljettamansa henkilöauton hallinnan keskiviikkona aamupäivällä Pyhättömällä. Hän oli ajanut Mustanportinkatua Reumantien suuntaan ajautuen Reumatien yli törmäten valaisinpylvääseen päätyen ojaan kyljelleen. Valaisinpylväs katkesi törmäyksessä.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.
 

Hattula Heinola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta