Kaksi rattijuopumusta Joensuussa, varkaus Lieksassa ja lievä pahoinpitely Joensuussa

13.4.2021 14.02
Uutinen

Miesten epäillään syyllistyneen rattijuopumuksiin Joensuussa, Lieksassa oli murtauduttu pakettiautoon ja lenkkeilijään oli käyty käsiksi Joensuussa.

22-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta henkilöautolla sekä huumausaineen käyttörikokseen Joensuu Käpykankaalla maanantaina kello 18 jälkeen. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu epäily kuljettajan ajokunnosta. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut nollatuloksen, huumepikatesti oli antanut positiivisen tuloksen muille huumausaineelle kuin alkoholille. Miehellä ei ole voimassaolevaa ajokorttia.

21-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen henkilöautolla ja huumausaineen käyttörikokseen Joensuun Niinivaaralla maanantaina hieman ennen kello 22. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut nollatuloksen, huumepikatesti oli antanut positiivisen tuloksen muille huumausaineelle kuin alkoholille. Poliisi oli pysäyttänyt miehen kuljettaman auton normaalissa liikennetarkastuksessa.

Lieksassa, Hattuvaarantien varressa, Kontiovaarantien risteyksen kohdalla, oli murtauduttu pysäköityyn pakettiautoon maanantaina kello 6 ja kello 13 välisenä aikana. Autosta oli anastettu lompakko sisältöineen, muun muassa auton huoltokirja. Lisäksi tapahtumapaikalta oli anastettu hydrauliöljyä, jäähdytinnestettä, moottoriöljyä ja hydrauliöljyn täyttölaite.

Joensuun Niinivaaralla maanantaina kello 15.45, Sortavalankadun ja Karjalankadun risteyksessä, liikenneympyrässä lenkkeilijä oli ollut ylittämässä suojatietä, auton lähestyessä häntä, oli auton kuljettaja ensin näyttänyt hidastavan nopeutta ja lenkkeilijän mentyä suojatielle, auto olikin kiihdyttänyt, jolloin lenkkeilijä oli joutunut pysähtymään. Autoilija oli pysähtynyt liikenneympyrään ja oli huutanut uhkauksia lenkkeilijälle. Autoilija oli ajanut liikenneympyrän ympäri ja oli pysähtynyt kevyenliikenteenväylälle lenkkeilijän eteen ja oli käynyt käsiksi lenkkeilijään ja samalla huutanut uhkauksia. Lenkkeilijän päällä ollut takki oli revennyt. Autoilija, noin 40-45-vuotias mies, oli ajanut vaalean ruskealla farmarimallisella Toyota Avensiksella. Tapahtuma-aikaan oli ollut vilkas liikenne.

Mahdollisia havaintoja kahteen viimeksi mainittuun liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen [email protected], vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15.

 

Itä-Suomen poliisilaitos Lieksa Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
huumausainerikokset
liikennejuopumus
liikennerikokset
omaisuus
pahoinpitely
varallisuusrikokset
varkaus