Kampin ampumisen esitutkinta on valmistunut – ampujaa epäillään edelleen tapon yrityksestä ja uhria ryöstön yrityksestä

Julkaisuajankohta 8.2.2024 12.25
Uutinen

Helsingin poliisi siirsi syyteharkintaan tapauksena, jossa 16-vuotiaan pojan epäillään ampuneen 19-vuotiasta miestä Kampissa.

Epäilty rikos tapahtui illalla maanantaina 11. joulukuuta 2023. Poliisi epäilee, että 16-vuotias poika ampui kohti 19-vuotiasta miestä Helsingin taidemuseon edustalla Eteläisen Rautatienkadun kohdalla. Ampumisen asianomistaja ei loukkaantunut tilanteessa.

Ennen ampumista asianosaiset kävivät muun muassa elokuvateatterin tiloissa.

16-vuotiaan epäillyn ampujan osalta tapauksen rikosnimikkeet ovat edelleen tapon yritys, huumausainerikos, ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen.

Osapuolet tapasivat huumausainekaupan merkeissä

Ampumisen asianomistajaa epäillään ryöstön yrityksestä ja petoksen yrityksestä. Hänen puhelimestaan löytyi todisteita, joiden perusteella tapaamisessa oli kyse huumausainekaupasta.

– Esitutkinnassa selvisi, että asianosaiset olivat sopineet tapaamisen huumausainekauppaa varten. 19-vuotiaan oli tarkoitus myydä huumausaineita 16-vuotiaalle. Todellisuudessa 19-vuotiaalla miehellä oli mukanaan purukumia, ja esitutkinnan perusteella hänen tarkoituksenaan oli ryöstää rahat 16-vuotiaalta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala.

Kummallakin ampumisen osapuolella on rikostaustaa. Ampuja on ollut epäiltynä vakavista väkivaltarikoksista.

Tapauksessa epäillään myös kahta muuta henkilöä petoksen yrityksestä. He ovat ampujan lähipiiriä, ja he olivat tapahtumahetkellä iältään 1520-vuotiaita.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen