Karhuryhmä mukana kansainvälisessä erikoisjoukkojen yhteistyöharjoituksessa

22.6.2021 9.17
Uutinen

Helsingin poliisilaitoksen valmiusyksikkö osallistuu yhdessä Suomenlahden merivartioston kanssa Itämerellä järjestettävään SEAL2021-harjoitukseen tällä viikolla.

Merellinen ATLAS-harjoitus SEAL2021 järjestetään eteläisellä Itämerellä 21.–25.6.2021. Harjoitus on osa Euroopan unionin sisäisen turvallisuuden viranomaisten ATLAS-erikoisjoukkoyhteistyötä. Harjoituksen tavoitteena on testata ja harjoituttaa ATLAS-toimintamallia merellisessä erityistilanteessa. 

– Harjoitusskenaariossa eteläisellä Itämerellä on tapahtunut matkustaja-aluksen kaappaus. Tässä harjoituksessa erityisenä tavoitteena on testata toimintamallia liikkuvassa kansainvälisessä tilanteessa, jossa tukeudutaan vartiolaivoihin. Suomella on harjoituksessa mukana Helsingin poliisilaitoksen valmiusyksikön lisäksi Rajavartiolaitoksen helikopteri- ja erikoisvenekalustoa sekä vartiolaiva Turva ja Rajavartiolaitoksen valmiusjoukkueiden operaattoreita, toteaa komisario Mikko Minkkinen poliisin valmiusyksiköstä.
 
Harjoitukseen osallistuvat ATLAS Naval Expert Groupin jäsenmaat ja maiden erikoisyksiköt. Harjoituksen johtaa Saksan GSG9. Muut osallistujat ovat Tanska, Alankomaat, Belgia, Ruotsi sekä Suomi. Rajavartiolaitos osallistuu harjoitukseen yhdessä Helsingin poliisilaitoksen valmiusyksikön kanssa. Yhteensä harjoituksessa on noin 50 suomalaista mukana.
 
– Isot kansainväliset yhteistoimintaharjoitukset toimivat hyvänä valmiusyksikkö Karhun suorituskyvyn tason mittarina muihin maihin verrattuna. Kansainvälisiin harjoituksiin osallistumalla pysymme mukana eurooppalaisen erikoisyksikkötoiminnan kehityksessä ja ylläpidämme yhteistyösuhteita muihin erikoisyksiköihin. Tässä kehityksessä mukana pysyminen on välttämätöntä. Lisäksi tämän mittaluokan harjoituksia ei ole mahdollista järjestää pelkästään yhden maan voimin, Minkkinen sanoo.   
 
Harjoitus oli tarkoitus toteuttaa 2020, mutta se siirrettiin tälle vuodelle Covid-19 tilanteen takia.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen
Helsingin poliisilaitos
turvallisuus
yleinen järjestys