Kauppojen yö Ylivieskassa

Julkaisuajankohta 4.9.2021 7.12
Uutinen

Ylivieskassa järjestetty kauppojen yö 3.9.2021 työllisti poliisia suuren väkimäärän ja alueella liikkeellä olevien ajoneuvojen vuoksi.

Ylivieskan keskustassa ja keskustan tuntumassa sijaitsevissa kaupoissa ja niiden välittömässä läheisyydessä järjestetyt tapahtumat vetivät nuorisoa sekä vanhempaa väkeä viettämään kauppojen yö tapahtumaa. Poliisia pitivät kiireisenä rattijuopumukset, liikenteen vaarantamiset, ulosajot, pahoinpitelyt ja kotihälytystehtävät. Poliisi, sairaankuljetus ja sosiaalipäivystäjät hoitivat viranomaisyhteistyönä lukuisia tehtäviä. Poliisilla A- kiireellisyysluokan tehtäviä tapahtumaan liittyen useita. Poliisi kirjasi yön aikana rikosilmoituksia, lastensuojeluilmoituksia sekä muutamia sakkoja. Rikosten ja päihtymysten vuoksi otettiin kiinni useita henkilöitä. Yön tapahtumaa oli valvomassa useita poliisipartioita Oulun poliisilaitoksen alueelta. Poliisin kanssa yhteistyössä alueella oli Ylivieskan kaupungin nuorisotyö sekä muita tahoja jalkautuneena nuorten pariin. 
Poliisi muistuttaa että valtaosa paikallaolijoista käyttäytyi mallikkaasti eikä aiheuttanut häiriöitä. Sää suosi liikkujia, sateet väistyivät ja Ylivieskassa vallitsi poutasää.

Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin ennalta estävä toiminta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Ylivieska