Käynnissä oleva auto lähti taas varkaan matkaan.

Julkaisuajankohta 15.1.2024 12.34
Uutinen

Kolmas auto viikon sisällä lähti varkaan matkaan lauantaina. Aiemmin viikolla oltiin viety kaksi käynnissä olevaa autoa ja poliisi varoitti autoilijoita jättämästä käynnissä olevia autoja valvomatta.

Lauantaina keskipäivän aikaan varastettiin kaupan käynnin yhteydessä käyntiin jätetty henkilöauto Seinäjoen Välkärinkadulla. Muutama tunti myöhemmin ilmoitettiin Uuudestakaarlepyystä hätäkeskukseen samasta autosta, joka ajoi huomattavaa ylinopeutta ja teki vaarallisia ohituksia. Poliisipartio tavoitti kyseisen auton ja sai sen pysäytettyä Pietarsaaressa. Mieskuljettaja oli poliisille ennestään tuttu ja häneltä puuttui ajo-oikeus. Alkomittaritesti näytti nollaa mutta huumepikatesti reagoi positiivisesti. Miehen kuljettamasta autosta löytyi satoja ksalol tabletteja, jotka takavarikoitiin. Miestä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä murtauduttiin autonhuoltoliikkeen tiloihin Kärjentiellä Seinäjoella. Liikkeestä varastettiin useita auton avaimia ja puhelin. Liikkeen valvontalaitteista lähti hälytys omistajalle. Tekijät olivat pihalla saaneet käyntiin yhden auton ja olivat aikeissa lähteä sillä liikkeelle, kun yrityksen työntekijä saapui paikalle. Autossa ollut henkilö nousi autosta ja lähti juosten karkuun. Osa varastetuista avaimista oli pudonnut tekijältä pihalle. Poliisi pääsi tekijöiden jäljille ja otti hetken päästä kaksi henkilöä kiinni epäiltynä varkaudesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yrityksestä. Poliisikoiran avulla löydettiin lisää tekijän jäljiltä matkan varrelle pudonneita auton avaimia.

Viikonloppu oli muuten suhteellisen rauhallinen ja poliisi sai hoitaakseen tyypillisiä viikonloppuun liittyviä tehtäviä kuten rattijuopumuksia ja pahoinpitelyjä.
 

Etelä-Pohjanmaa Pietarsaari Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Seinäjoki Uusikaarlepyy Uutinen