Käynnissä olevia autoja varastettu

Julkaisuajankohta 11.1.2024 11.18
Uutinen

Lyhyen ajan sisällä on Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella varastettu kaksi käynnissä olevaa autoa kauppojen pihoista.

Kaupankäynnin ajaksi käyntiin jätetty henkilöauto varastettiin sunnuntai-iltana Puskantiellä Seinäjoella. Auto löytyi myöhemmin Mustasaaren Kunista, jossa se oli osallisena kolarissa maanantaina klo 11. Poliisi epäilee kahta henkilöä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, toinen henkilöistä, joka oli osallinen kolarissa, epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

Iltapäivällä keskiviikkona varastettiin käynnissä oleva henkilöauto kaupan pihasta Peräseinäjoella. Alueella liikkuneet poliisipartiot saivat Kurikan Kirkkoahteessa näköhavainnon autosta, joka lähti ajamaan poliisipartiota karkuun. Tyhjä auto löytyi hetken päästä moottori käynnissä ovet auki ja lumipenkkaan ajettuna risteysalueella Kylvöntiellä. Poliisikoiralla lähdettiin etsimään autossa olleita, jotka löytyivät läheisen hotellin pihasta. Kahta henkilöä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, toinen heistä epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Molemmissa tapauksissa autot ovat olleet käynnissä ja autot ovat olleet erittäin helposti varastettavissa. Viime viikon pakkasjakson aikana moni piti auton käynnissä kaupankäynnin aikana. Moni jättää myös muina vuodenaikoina auton käyntiin asioidessaan jossakin. Poliisi haluaa muistuttaa, että autoa ei pitäisi ikinä jättää valvomatta käyntiin. Varkauden lisäksi on vaarana, että esimerkiksi autossa oleva lapsi tai lemmikkieläin voi saada auton liikkeelle.
 

Kurikka Mustasaari Pohjanmaan poliisilaitos Seinäjoki Uutinen