Kemikaalivuoto Porvoon Hermanninsaaressa sijaitsevalla jätevesipuhdistamolla

Julkaisuajankohta 22.8.2023 14.20
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisi sai tänään noin klo 9.30 hätäkeskuksen kautta tehtävän Porvoon Hermanninsaaressa sijaitsevalle jätevesipuhdistamolle.

Alkutietojen mukaan jätevesipuhdistamon henkilökunta oli tänään aamulla havainnut puhdistettavan veden haisevan voimakkaasti kemikaalille. Myös aluetta ympäröivistä muista yrityksistä on tullut useita ilmoituksia vahvasta kemikaalin tai liuottimen hajusta. 

- Poliisi on paikan päällä kohteessa ja selvittää yhdessä Porvoon veden asiantuntijoiden sekä alueen ympäristöviranomaisten kanssa epäiltyyn kemikaalivuotoon johtaneita syitä ja vuodon mahdollista alkulähdettä. Myös poliisin tekninen tutkinta on paikalla, kertoo tilannetta johtanut komisario Harri Vihola.

Alueella tehdyistä havainnoista poliisi pyytää ilmoittamaan hätäkeskukseen.

- Poliisilla ja asiantuntijoilla on ollut käytössään alueen putkikartta ja putkistossa kulkevien virtausten ja Hitsaajantiellä sijaitsevasta kaivosta tulleen voimakkaan hajun perusteella vuodon alkuperä on nyt pystytty rajaamaan koskemaan pienempää aluetta, Vihola jatkaa.

Asiasta on nyt kirjattu poliisille rikosilmoitus nimikkeellä ympäristön turmeleminen. Asian selvittely siirtyy nyt poliisin rikostutkintaan. Poliisilla ei ole asiasta tällä hetkellä enempää tiedotettavaa. Poliisi tiedottaa asiasta mahdollisesti lisää esitukinnan edetessä.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Porvoo Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta