Kesäistä menoa Hämeessä

Julkaisuajankohta 10.6.2023 10.27
Uutinen

Hämeen poliisilaitoksen alueella perjantaita vietettiin hyvin perinteisin menoin. Eriasteisia rattijuoppoja jäi kiinni seitsemän, muutama autoilija kaahasi itsensä ajokieltoon ja pahoinpitelyiltäkään ei vältytty.

LAHTI. Kolmekymppisen naisen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen perjantai-iltana Kärpäsenmäellä.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että kolmekymppinen nainen ajoi henkilöautolla Hämeenlinnantietä Hollolan suuntaan. Hän jätti noudattamatta punaiset liikennevalot Kankaankadun risteyksessä. Hän törmäsi henkilöautoon, joka oli kääntymässä kulkusuunnassaan vasemmalle Hämeenlinnantieltä Kankaankadulle. Kääntyvälle autolle paloi vihreät liikennevalot.
Kyseisessä risteyksessä olivat muut auto pysähtyneinä punaisten liikennevalojen vuoksi, kun liikenneonnettomuuden aiheuttanut ajoi kovalla vauhdilla risteykseen. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Testien mukaan päihteillä ei ollut osuutta tapahtumiin.

LAHTI. Poliisipartio suoritti valvontaa perjantai-iltana Mukkulassa, kun festivaalialueen järjestyksenvalvojat tulivat ilmoittamaan partiolle pahoinpitelystä.
Järjestyksenvalvojat olivat ottaneet kiinni miehen, joka oli lyönyt toista miestä. Poliisipartio sai selville, että parikymppinen mies oli lyönyt päähän samanikäistä miestä. Uhri sai lääkärinhoitoa vaativia vammoja. Pahoinpitelijä oli hermostunut, kun pahoinpidelty ei suostunut kyyditsemään miestä kotiin. 
Poliisi tutkii tapahtunutta pahoinpitelynä.

LAHTI. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän päihtyneestä henkilöstä perjantai-iltana Lahden Mukkulaan. Partio sai matkalla kohteessa tiedon, että päihtyneen henkilön kaveri oli kaupitellut huumausaineita.
Partio tapasi ilmoitetun epäillyn huumekauppiaan. Hänen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausaineita, jotka oli pakattu myyntipakkauksiin. Hieman yli kolmekymppinen mies otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen.

LAHTI. Poliisipartio sai tehtävän lauantain vastaisena yönä kahden aikoihin Lahden keskustaan. Hätäkeskukseen tuleen ilmoituksen mukaan mies oli rikkonut kerrostalon rappukäytävän ikkunan.
Partio tapasi paikalta parikymppisen miehen, jonka epäillään rikkoneen rappukäytävän oven ikkunan. Nuoren miehen epäillään syyllistyneen asiassa vahingontekoon.

LAHTI. Lauantain vastaisen yönä kahden aikoihin tuli hätäkeskukseen ilmoitus, että ravintolan järjestyksenvalvoja oli ottanut kiinni rattijuopon Lahden keskustassa.
Partio sai selville, että järjestyksenvalvoja oli havainnut ravintolasta poistuneen asiakkaan pysäköivän henkilöautoa. Järjestyksenvalvoja oli pysäyttänyt auton ja ottanut autonavaimet haltuunsa estääkseen ajon jatkamisen.
Autoa kuljettanut ajo-oikeudeton hieman yli kolmekymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,62 mg/l.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

LAHTI. Poliisipartio kirjoitti parikymppiselle miehelle sakkovaatimuksen rattijuopumuksesta. Hän oli ajanut henkilöautolla alkoholin vaikutuksen alaisena varhain lauantaiaamuna Lahden Saksalassa. Kuljettaja vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,29 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HEINOLA. Poliisipartiot saivat hätäkeskukselta tehtävän lauantai-iltana Heinolan Veljeskylään. Ilmoituksen mukaan päihtynyt mies oli aikaisessa kaataa puun omakotitaloalueella.  Partioiden ollessa matkalla kohteen, saivat ne tiedon, että mies oli saanut puun kaadettua. Puu oli kaadettu omakotitalojen välistä keskelle ajorataa. Päihtyneen oloinen mies oli poistunut puunkaadon jälkeen paikalta henkilöautolla.
Partio havaitsi paikalta poistuneen auton kääntymässä Hevossaarentieltä vasemmalle Lahdentielle. Auto oli kääntyessään ajanut osittain liikenteenjakajan yli. Partio pysäytti auton, jota kuljetti keski-ikäinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,96 mg/l tuloksen ja hänelle tehty huumepikatestikin oli positiivinen.
Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen. Lisäksi hänen epäillään syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen sekä puunkaatoa tutkitaan vaaran aiheuttamisena.

HEINOLA. Hätäkeskus ilmoitti, että henkilöauto ajaa huomattavaa ylinopeutta nelostietä pohjoisen suuntaan. Auton liikkeestä oli tullut useita ilmoituksia. Autosta heiteltiin myös tölkkejä.
Poliisipartio sai ilmoitetusta autosta havainnon Lahdessa kehätien liittymän kohdilla. Auto jatkoi edelleen pohjoisen suuntaan huomattavalla ylinopeudella. Moottoripyöräpoliisipartiot saivat mitattua tutkalla auton nopeudeksi 215 km/h Hevossaaren liittymän kohdilla. Nopeusrajoitus on kyseisessä paikassa 100 km/h.
Partiot saivat pysäytettyä auton muutamia liittymiä myöhemmin. Autoa kuljettanut parikymppinen mies kuulusteltiin epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

ORIMATTILA. Keski-ikäinen nainen suistui henkilöautolla ulos tieltä lauantaiyönä kello yhden aikoihin Orimattilan Pakaalla.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että nainen oli ajanut henkilöautolla Pakaantietä Myrskylän suunnasta Orimattilan suuntaan. Auto oli ajautunut kulkusuunnassaan oikealle, ulos ajoradalta kyntäen pientareella ja ojassa noin 50 metrin matkan pysähtyen kannon päälle.
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen rajan. Hänet käytettiin verikokeissa verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä. Lisäksi hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä rattijuopumuksena sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

HOLLOLA. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän lauantaiaamuna kolmen aikoihin Soramäkeen. Ilmoituksen mukaan henkilöautolla oli ajettu liikenteenjakajan yli ja törmätty liikennemerkkiin.
Auto oli tyhjänä, vailla kuljettajaa, partion päästessä kohteeseen. Partio totesi tapahtuneen ja lähti tavoittelemaan epäiltyä kuljettajaa hänen kotiosoitteesta. Epäilty kuljettaja, parikymppinen mies tavattiin kotoaan. Hän oli selväsi päihtynyt, jonka myös seulonta-alkometrikokeen 0.35 mg/l tulos vahvisti.
Kuljettaja vietiin verikokeisiin verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Nuoren miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

LOPPI. Poliisipartiot suorittivat liikennevalvontaa lauantai-iltana Lopella. Partiot pysäyttivät Karkkilantieltä tulleen henkilöauton tarkastusta varten.
Autoa kuljetti kuusikymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 0.98 mg/l tuloksen. Mies vietiin verikokeisiin verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Autoilun osalta miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Lisäksi hänen epäillään syyllistyneen niskoitteluun poliisia vastaan, kun hän ei suostunut luovuttamaan hallussaan olevia autonavaimia. 

JANAKKALA. Hätäkeskus ilmoitti partiolle epäillystä rattijuoposta Janakkalan Linnatuulen liikenneasemalla. Hätäkeskukseen ilmoituksen tehnyt henkilö oli seurannut autoa ja havainnut ajon olevan seilaavan epävarmaa. Kuljettaja oli käynyt huoltoaseman sisällä ja hän oli lähdössä uudelleen ajaman, kun ilmoittaja esti ajoon lähdön omalla autollaan.
Poliisipartio puhallutti seulonta-alkometrillä autoa kuljettaneen kuusikymppisen naisen. Tulos oli 1,129 promillea, joten hänet vietiin verikokeisiin. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


 

Heinola Hollola Hämeen poliisilaitos Janakkala Kanta-Häme Lahti Loppi Orimattila Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta