Keskusrikospoliisin esitutkinta painoalalla toimineeseen yritykseen liittyvästä kokonaisuudesta on valmistunut

Julkaisuajankohta 28.6.2024 9.00
Uutinen

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan painoalalla toimivaan yritykseen liittyvässä kokonaisuudessa. Esitutkinta mikkeliläisen yrityksen toiminnasta aloitettiin vuonna 2019, ja tutkinnassa on selvitetty myös kolmeen muuhun yritykseen liittyviä rikosepäilyjä.

Kokonaisuudessa rikosnimikkeinä ovat törkeä veropetos, törkeä velallisen epärehellisyys, törkeä kirjanpitorikos ja rekisterimerkintärikos. Tutkinnassa on selvitetty myös saadun rikoshyödyn osalta törkeitä rahanpesurikoksia. Rikosten epäillään ajoittuneen vuosien 2019-2020 väliselle ajalle. Rikoksesta epäillyt henkilöt ovat tekoaikaan olleet yrityksen vastuuasemissa tai toimineet yritystoiminnan taustalla. Epäillyt ovat Suomen ja Viron kansalaisia. 

- Esitutkinnassa tehdyn selvityksen perusteella rikoksen kokonaishyödyn arvioidaan olevan 7,9 miljoonaa euroa. Yrityksen epäillään yrittäneen muun muassa myydä yhtiön kalustoa eteenpäin toiselle yritykselle, joka on myös ollut epäiltyjen omistuksessa. Rikoshyötyä on myös siirretty epäiltyjen tai heidän lähipiirinsä hallinnoimiin muihin yrityksiin Suomessa ja Virossa, toteaa Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Jarkko Timonen.

Itä-Suomen poliisilaitos tutkii samaan asiakokonaisuuteen liittyen epäiltyä ympäristön turmelemista. Yrityksen epäillään toiminnan loppumisen jälkeen jättäneen toimitiloihin käytettyjä vaarallisia jätteitä ja kemikaaleja.

Esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle.