Kiteellä joulukuun alussa tapahtuneen väkivaltarikosten kokonaisuuden esitutkinta on valmistunut

Julkaisuajankohta 13.1.2022 15.04
Uutinen

Poliisi on saanut valmiiksi Kiteellä 3.12.2020 tapahtuneiden väkivaltarikosten esitutkinnan. Esitutkinnassa oli kyse kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, yhdestä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, ryöstön yrityksestä, pahoinpitelystä sekä vahingonteosta.

Teoissa asianosaisina ovat olleet kolme miestä, joista kaksi ovat olleet vangittuina esitutkinnan aikana. Seurue oli kyseisenä iltana ollut viettämässä iltaa noin 20 -vuotiaan miehen asunnolla Kiteen taajama-alueella kerrostaloasunnossa.

Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella on käynyt ilmi, että illanvieton aikana seurueen välille on tullut riitaa. Asunnossa vieraana ollut 40-vuotias mies oli yrittänyt väkivaltaa käyttämällä saada asunnonhaltijan auton avaimia itselleen. Miehen oli tarkoitus lähteä ajamaan asunnon haltijan autolla, mutta auton haltija ei luovuttanut auton avaimia miehelle. Tämän jälkeen hänet asunnonhaltija ja toinen vieraana ollut, hieman alle 40-vuotias mies olivat poistaneet 40-vuotiaan miehen asunnosta.

Asunnosta poistettu mies oli seuraavaksi rikkonut 20-vuotiaan miehen kerrostalon parkkipaikalla ollutta autoa. Auton haltija oli lähtenyt selvittämään pihalle asiaa, jolloin autoa rikkonut mies oli hyökännyt nuoremman miehen kimppuun ja lyönyt häntä puukolla selkään. 20-vuotias mies sai puukon iskusta vakavia vammoja kehoonsa. Puukolla lyönyt mies soitti itse asiasta hätäkeskukseen.

Tämän jälkeen aiemmin samassa asunnossa ollut hieman alle 40-vuotias mies oli käynyt autoa rikkoneen ja puukolla lyöneen miehen kimppuun. Poliisi epäilee, että alle 40-vuotias mies yritti lyödä veitsellä hieman vanhempaa miestä. Tässä kahakassa vanhempi mies löi veitsellä useita kertoja nuorempaa miestä veitsellä eri puolille kehoa. 

40-vuotiasta miestä epäillään kokonaisuuden osalta siis kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, ryöstön yrityksestä ja vahingonteosta. Alle 40-vuotiasta miestä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja pahoinpitelystä. 20-vuotiasta miestä epäillään puolestaan pahoinpitelystä.

Esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.
 

Itä-Suomen poliisilaitos Kitee Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen