Koiralenkillä kaasua kasvoille

Julkaisuajankohta 4.2.2023 9.54
Uutinen

Hämeessä oli tehtävämäärällisesti rauhallinen vuorokausi. Poliisipartioilla oli vuorokauden aikana 256 tehtävää. Muutamia rattijuoppoja jäi kiinni ja pahoinpitelyistäkin kirjattiin rikosilmoituksia.

JANAKKALA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän perjantaina aamupäivällä Turenkiin. Ilmoituksen mukaan tuntematon mies oli suihkuttanut kaasusumuttimella ilmoittajaa ja hänen miestään.
Poliisipartiolle selvisi tapahtumapaikalla, että pariskunta ulkoilutti koiriaan yleisellä tiellä ja he olivat väistäneet heitä vastaan kävellyttä kaksikkoa tien toiselle puolelle. Kaksikko oli myös ulkoiluttamassa koiriaan. Kaksikon nainen juoksi kadun toiselle puolelle ja hän sätti pariskuntaa ja palasi tämän jälkeen seurassaan olleen miehen luokse.
Naisen seurassa ollut mies meni pariskunnan luokse ja hän yritti huitoa nyrkein miestä. Pariskunta yritti päästä pakoon tilanteesta, kun mies oli sumuttanut kaasusumuttimella ensin pariskunnan naista ja tämän jälkeen miestä. Mies sai hallintaan kaasusumuttimella suihkineen miehen.
Poliisipartio otti kiinni päihtyneen keski-ikäisen miehen epäiltynä pahoinpitelyyn sekä ampuma-aserikokseen. Lisäksi miehen epäillään syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen, koska säilöönpanotarkastuksen yhteydessä hänen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausaineita.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus myöhään perjantai-iltana neljän henkilön tappelusta Härkätiellä. Poliisipartio tapasi tapahtumapaikalta viisi henkilöä. Partio ei havainnut mitään tappelua eikä kenelläkään ollut vammoja.
Paikalla olleen parikymppisen miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa teleskooppipatukka. Hänen epäillään syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon.

FORSSA. Poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto lauantain vastaisena yönä kello yhden aikoihin Forssan keskustassa. Partio tunnisti autoa kuljettaneen parikymppisen ajokiellossa olevan miehen. Partio kääntyi auton perään ja sen kuljettaja pysähtyi autollaan kiinteistön pihaan.
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 2,07 promillen tuloksen. Hänet vietiin verikokeeseen verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sekä kulkuneuvo kuljettamiseen oikeudetta.

LAHTI. Kolmekymppisen pariskunnan epäillään syyllistyneen huumausainerikokseen perjantai-iltana Lahden Sopenkorvessa. Poliisipartio oli poliisitehtävällä kerrostaloasunnossa, kun se havaitsi asunnossa haisevan kannabiksen.
Asuntoon määrättiin tehtäväksi kotietsintä. Etsinnässä asunnosta löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran. Kolmekymppinen mies otetiin kiinni asiassa.

LAHTI. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän perjantaina iltapäivällä kerrostalo asuntoon Lahden Liipolaan. Ilmoituksen mukaa mies ei suostu poistumaan asunnosta ja hänellä on maahantulokielto.
Poliisipartio löysi nelikymppisen miehen piilottelemassa sängyn alla. Hänet otettiin kiinni ja vietiin poliisivankilaan odottamaan käännyttämistä. Mies oli poistettu maasta noin viikko sitten, mutta hän oli kuitenkin tullut takasin Suomeen. 
Miehen epäillään syyllistyneen maahantulokiellon rikkomiseen.

LAHTI. Seitsemänkymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen perjantaina aamupäivällä Lahden Kivimaalla. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus epäillystä rattijuoposta, jonka perusteella poliisipartio etsi ilmoitettua autoa.
Mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,88 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeissa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

LAHTI. Kolmekymppiselle miehelle kirjoitetiin sakkovaatimus rattijuopumuksesta. Hän kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena hieman puolenyön jälkeen lauantaina Lahden keskustassa. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0,35 mg/l tuloksen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

IITTI. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantain vastaisena yönä kello kahden aikoihin Kausalan keskustaan. Ilmoituksen mukaan miestä oli pahoinpidelty ravintolan pihalla ja tekijä oli poistunut paikalta.
Partio sai selville, että kolmekymppinen mies oli haastanut riitaa ja hän oli yllättäen lyönyt asianomistajaa. Poliisipartio ei löytänyt lyöjää, mutta hänen henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus pahoinpitelystä.

ORIMATTILA. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus perjantai-iltana kahden henkilöauton nokkakolarista Luhtikyläntiellä. Poliisipartiot saivat onnettomuuspaikalla selville, että keski-ikäinen nainen ajoi pakettiautolla Luhtikyläntietä Orimattilan suunnasta moottoritien suuntaan. Hän oli menettänyt kuljettamansa auton hallinnan oikealle kaartuvassa mutkassa ajautuen vastaantulevien ajokaistalle.
Vastakkaisesta ajosuunnasta oli tullut henkilöauto, jonka kuljettaja oli nähnyt pakettiauton heittelehtivän. Henkilöauton kuljettaja oli yrittänyt väistää pakettiautoa, mutta autot olivat törmänneet.
Pakettiauton kuljettajalle tehty huumepikatesti oli positiivinen eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Naisella on seitsemän aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Lisäksi hänen kuljettamansa auto oli määräaikaiskatsastamaton.
Onnettomuudessa neljä henkilöä sai eriasteisia vammoja.
Pakettiauton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

HEINOLA. Poliisipartio tapasi kolmekymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena lauantaina aamuyön tunteina Heinolan Jyrängössä. Kuljettaja puhalsin tarkkuusalkometriin 0,66 mg/l tuloksen. Hänet määrättiin ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.
 

Forssa Heinola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Iitti Janakkala Kanta-Häme Lahti Orimattila Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta