Kokoontumisajojen yhteydessä ylinopeuksia

11.5.2021 13.52
Uutinen

Sisä-Suomen alueella on järjestetty toukokuun aikana kahdet autojen kokoontumisajot. Tapahtumaan on osallistunut satoja ajoneuvoja ja liikenne on ollut vilkasta etenkin pääteillä kokoontumisajojen aikana.

- Poliisi on valvonut liikennettä kokoontumisajojen aikana ja puuttunut liikenneturvallisuutta vaarantavaan toimintaan. Poliisi on kirjannut rikosilmoituksia mm. useista ylinopeuksista ja tilanteista, joissa kuljettaja on osoittanut vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo liikenneyksikön johtaja ylikomisario Jari Näkki Sisä-Suomen poliisilaitokselta.  

Poliisi muistuttaa, että kokoontumisajojen aikaan pääteillä liikenne on vilkasta ja autoja on normaalia enemmän liikenteessä. 

-Varsinkin silloin kovat ylinopeudet ja muu vaarallinen ajokäyttäytyminen saattavat johtaa todella vakaviin seurauksiin, toteaa ylikomisario Jari Näkki. 

Ajo-oikeudeton kuljettaja pakeni poliisia Mänttä-Vilppulassa

Poliisi lähti seuraamaan 3.5.2021 puolenyön aikaan epäilyttävästi ajavaa kuljettajaa Mäntäntiellä Mänttä-Vilppulassa. Partion kytkiessä pysäytysvalot päälle kuljettaja lähti pakenemaan poliisia. Takaa-ajon aikana pakenevasta ajoneuvosta heitettiin kaksi kertaa ulos tavaraa.  Ajoneuvon nopeus taajamassa oli korkeimmillaan noin 120 kilometrin tuntinopeudella. Ajoneuvo pysähtyi taajama-alueella talon pihaan ja kuljettajaksi osoittautui ajo-oikeudeton henkilö.  Ajoneuvoon suoritettiin paikanetsintä, josta takavarikoitiin ladattu automaattihaulikko ja haulikonpanoksia. Kuljettajan taskuista löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä haulikonpanoksia, nyrkkirauta, grammavaaka ja lääkkeitä. 

Kuljettaja vietiin verikokeiden jälkeen Tampereen pääpoliisiaseman poliisivankilaan kiinniotettuna. Koirapartio suoritti ajoreitin varrella etsintää ja tien reunasta löytyi epäiltyä huumausainetta lasipurkissa. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausainerikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, ampuma-aserikokseen ja vaarallisen esineen hallussapitoon. 

Poliisia paennut kuljettaja pysäytettiin piikkimaton avulla Jyväskylässä

Jyväskylässä poliisipartio päätti tarkastaa 7.5.2021 noin kello 2.00 aikaan kuljettajan ajokunnon ja ajo-oikeuden. Partion lähtiessä ajoneuvon perään kuljettaja lähti pakenemaan poliisia kovaa vauhtia. Tehtävälle liittyi useita poliisipartioita. Pakomatkan aikana kuljettaja heitteli ajoneuvosta rakennustavaroita ulos. Takaa-ajo kesti yhteensä 22 minuuttia ja kuljettaja saatiin pysähtymään piikkimaton avulla. Kuljettajaksi todettiin ajo-oikeudeton henkilö, joka kieltäytyi huumepikatestistä ja alkometristä sekä vastusti kiinniottoa. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä kuljettajalta löytyi epäiltyä huumausainetta ja ajoneuvoon suoritetun paikanetsinnän yhteydessä ajoneuvosta otettiin poliisin haltuun autoon kuulumattomat rekisterikilvet. 

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen ja ajoneuvorikkomukseen. 

Päihtynyt kuljettaja suistui ojaan Petäjävedellä

Poliisi sai Hätäkeskuksen kautta 8.5.2021 kello 2.45 ilmoituksen ojaan suistuneesta ajoneuvosta Petäjävedellä. Tapahtumapaikalla selvisi, että henkilöauto oli suistunut hiljaisella nopeudella ojaan, sillä seurauksella, että se oli kääntynyt katolleen. Ajoneuvon kyydissä oli kolme matkustajaa, joista yhdelle tuli lieviä vammoja suistumisen takia. Ajoneuvon kuljettaja puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Jyväskylä Keski-Suomi Liikenne Mänttä-Vilppula Petäjävesi Pirkanmaa Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikennejuopumus
ylinopeus