Kortittomia huumekuskeja liikenteessä Hämeessä

14.5.2021 8.46
Uutinen

Hämeen poliisilaitoksen alueella on torstain ja perjantain välinen yö on sujunut poliisin kannalta varsin rauhallisissa merkeissä. Tehtäviä oli kaikkiaan 99 kappaletta koko laitoksen alueella. Päihtymyksen tai muun häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisin suojiin päätyi viisi henkilöä.

LAHTI

Torstaina aamupäivällä kello 10.00 aikaan poliisi sai ilmoituksen henkilöstä, joka oli ollut näpistelemässä Launeella sijaitsevassa kauppaliikkeessä. Vartijat olivat ottaneet kiinni 1980-luvulla syntyneen miehen, joka oli mennyt sovituskoppiin noin 500 euroa maksaneen valokuvaus dronen kanssa. Mies oli poistanut laitteesta siinä olleet tuotesuoja hälyttimet ja piilottanut tuotteen reppuun. Mies on jäänyt näpistysrikoksista 17. kertaa kiinni vuoden sisällä.

Torstai-iltana kello 18.20 aikaan poliisipartio pysäytti Keijutiellä epävarmasti liikkuneen henkilöauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut 1980-luvulla syntynyt mies puhalsi alkometriin nolla tuloksen, mutta kieltäytyi huumausaineen pikatestistä. Mies käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies on jäänyt kortitta ajosta kiinni 12. kertaa vuoden sisällä.

LOPPI

Torstaina iltapäivällä kello 16.00 aikaan liikennevalvontaa suorittanut poliisipartio pysäytti Räyskälän Kantatiellä pakettiauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut 1970-luvulla syntynyt mies puhalsi alkometriin nolla tuloksen, mutta huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä voimassa olevaa ajo-oikeuttakaan ei miehellä ollut.

Jokiniementiellä poliisipartio pysäytti kello 17.00 aikaan henkilöauton tarkistusta varten. Autoa kuljettanut 1970-luvulla syntynyt mies puhalsi alkometriin nolla tuloksen, mutta huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Mies käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä voimassa olevaa ajo-oikeuttakaan ei miehellä ollut.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
huumeet
liikennejuopumus
myymälävarkaus