Kortittomia kuljettajia, kovia nopeuksia liikenteessä, kotihälytystehtäviä ja lupa-asioita Itä-Uudellamaalla

26.1.2021 13.41
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen viikon tapahtumista esille nousivat kortittomat kuljettajat, kovat nopeudet liikenteessä, kotihälytystehtävät ja verkkoasiointi poliisin lupapalveluissa.

Kortittomia kuljettajia ja kovia nopeuksia liikenteessä

Liikennepoliisisektorin osalta viime viikko oli työntäyteinen. Haastava ajokeli ja ajoittain runsas lumentulo eivät hillinneet kaikkien kuljettajien kaasujalkaa vaan kovia nopeuksia mitattiin viikon aikana useita.

- Sunnuntaina 24.1. Tuusulanväylällä kaksi kuljettajaa ajoi kilpaa satasen nopeusrajoituksella ja molemmille kilpakumppaneille mitattiin nopeudeksi 166km/h. Kaksikko saatiin pysäytettyä ja molempien kuljettajien epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Molempien kuljettajien ajokortit päätyivät poliisin haltuun., kertoo komisario Asko Sartanen

Pelkästään viikonlopun aikana kuuden kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen nopeuksien vaihdellessa satasen rajoituksella 160-181 km/h. Vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan epäillään neljää kuljettajaa.

- Poliisin haaviin jäi myös poikkeuksellisen paljon kortittomia kuljettajia. Niitä kirjattiin viikon aikana kaikkiaan 14. Rattijuopumuksia, joissa kahdessa tapauksessa mukana oli myös huumausaineen käyttörikos, kirjattiin kuusi, Sartanen jatkaa.

Poliisille välitettyjen tehtävien määrissä nousua

Poliisin viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta varsin kiireinen ja piti sisällään yhteensä 2251 erilaista poliisitehtävää. Nousua edelliseen viikkoon oli 96 tehtävää. Tehtävämäärien pienet muutokset molempiin suuntiin ovat normaalia vaihtelua vuodenajasta riippuen eli yleensä tammi- ja helmikuussa tehtävämäärät ovat tällä tasolla ja maaliskuusta lähtien tehtävien määrä lähtee taas tasaisesti nousemaan.

- Kotihälytystehtäviä on edelleen paljon ja koko viikon aikana niitä hoidettiin166. Kotihälytystehtävät painottuivat viikonloppuun, jonka aikana poliisi hoiti niitä vajaa 80. Koko viikonlopun tehtävämäärä oli yli 600 tehtävää, kertoo komisario Jarmo Ojala.

- Talven tulo etelään ja haastava ajokeli aiheuttivat sen, että liikenneonnettomuuksista tai muita liikenteestä aiheutuvia tehtäviä oli poliisipartioilla koko viikon aikana huimat 473, Ojala jatkaa.

Koronan vaikutukset näkyvät selvästi poliisitehtävissä

Koronan vaikutukset näkyvät selvästi poliisitehtävissä muun muassa siinä, että erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut keväästä 2020 lähtien. Yleisten paikkojen pahoinpitelyt ovat voimassa olevien rajoituksien vuoksi pääsääntöisesti laskeneet. Poikkeuksena oli viime viikko, jolloin pahoinpitelyiden määrä yleisillä paikoilla nousi selvästi verrattuna edellisiin viikkoihin.

Passia tai henkilökorttia suositellaan hakemaan verkossa

Itä-Uudenmaan poliisi suosittelee hakemaan passia tai henkilökorttia ensisijaisesti verkossa, osoitteessa https://poliisi.fi/etusivu. Myös rikosilmoituksen voit tehdä samalla verkkosivulla.

- Jos varaat asiointiajan lupapalveluihimme verkossa, pyydämme sinua tulemaan varatulle ajallesi ajallaan, jotta vältyt ylimääräiseltä odottelulta. Erityisesti Vantaan toimipisteessä tämä on suositeltavaa, koska odotusaulamme on pieni Ratatien lupapalvelupisteessämme, kertoo lupapäällikkö Anne Rautala.

-Suosittelemme myös käyttämään kasvomaskia, kun asioitte poliisiasemilla, Rautala jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Poliisin lupapalvelut Uutinen
liikenne